Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
Άκης Ντάνος

Μήπως η κορωνολαγνεία παραβιάζει το Σύνταγμα;

Οι Γερμανοί αμφισβητούν την ανταποδοτικότητα των μέτρων γενικής απαγόρευσης κυκλοφορίας (σχόλιο του Άκη Ντάνου)
Profile picture for user admin
από anagnostis team
ΔημοσιεύτηκεΣάβ. 21 Μαρ. 2020
κανέναΣΧΟΛΙΟ

Η γενική απαγόρευση κυκλοφορίας που αναμένεται να κηρυχτεί σε όλη την Γερμανία από την Άγκελα Μέρκελ σήμερα (Σάββατο 21/3) έχει προκαλέσει πολλές αντιδράσεις στην Γερμανία ιδεολογικού αλλά και πρακτικού περιεχομένου.

Ιδεολογικού γιατί αντιτίθεται στην ελεύθερη επιλογή του κάθε ατόμου να κυκλοφορήσει ακόμα και σε περιόδους μεταδοτικών νόσων, όπως ο συγκεκριμένος ιός, κατά συνείδηση και αφετέρου πρακτικού γιατί θεωρείται τελείως ηλίθιο, δυό αδελφάκια πχ που είναι όλη την μέρα μαζί μέσα στο σπίτι να μην μπορούν να κάνουν τζόκινγκ μαζί στο ύπαιθρο!

Εν αναμονή της αντιγραφής της γερμανική απόφασης και παρουσίασή της από την πλευρά της Ελληνικής κυβέρνησης, θα ήθελα να επισημάνω τα ακόλουθα:

Όταν μια απόφαση, όπως η γενική απαγόρευση είναι τόσο ρηχή από πλευράς επιχειρημάτων, ευνοεί ακόμα περισσότερο τους εξυπνάκηδες που δεν παίρνουν κανένα μέτρο προστασίας του εαυτού τους και κατ` επέκταση των συμπολιτών τους.

Θα μπορούσαν πχ, όπως στην Γερμανία για κάποιες ώρες, οι καφετέριες να είναι ανοιχτές αρκεί η απόσταση μεταξύ των θαμώνων να ήταν καθορισμένη και να ετηρείτο, καθώς και τα μέτρα προστασίας του προσωπικού. Το ίδιο θα μπορούσε υπό προϋποθέσεις να ισχύει και για άλλα καταστήματα, όπως σωστά εφαρμόζεται στις λαϊκές αγορές.

Η οικονομία δεν θα κινδύνευε με κατάρρευση, αλλά προπάντων δεν θα έχουμε αύξηση των οικογενειακών συγκρούσεων, λόγω «αναγκαστικής για περισσότερες ώρες» συνύπαρξης, αύξηση των φαινομένων καταθλίψης σε άτομα που ζουν μόνα τους και ότι άλλο μπορεί να συμπαρασύρει μαζί του ο αναγκαστικός περιορισμός κατ` οίκον.

Αυτό που είναι αναγκαίο σε τέτοιες καταστάσεις υγειονομικής, κοινωνικοοικονομικής κρίσης είναι η ενίσχυση του ρόλου του συνειδητού πολίτη, η αύξηση της συνυπευθυνότητας και της αλληλεγγύης. Οι απαγορεύσεις οδηγούν πάντα στην αντίθετη κατεύθυνση και αυτό φαίνεται ήδη.

 

Εικόνα
Be a blogger

 

Εικόνα
Μικρές Αγγελίες

Εικόνα

 

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.

HTML με περιορισμούς

  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.