Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Ανάπλι Εμπρός

Ας μιλήσει επιτέλους κάποιος και για την Πρόνοια!

Πως οραματίζεται ο συνδυασμός «Ανάπλι Εμπρός» την πιο πολύχρωμη, πολυπολιτισμική συνοικία του Ναυπλίου.

Τις προτάσεις του για την συνοικία της Πρόνοιας, την «πιο πολύχρωμη, πολυπολιτισμική συνοικία της πόλης», καταθέτει ο ανεξάρτητος συνδυασμός για την τοπική κοινότητα του Ναυπλίου «Ανάπλι εμπρός»:

Σύνδεση της Πρόνοιας με το ιστορικό κέντρο μέσω του Πάρκου του Σταθμού. Σήμερα ο χώρος του σιδηροδρομικού σταθμού δείχνει σημεία πλήρους εγκατάλειψης. Λίγο από πράσινο, λίγο από παρκάρισμα αυτοκινήτων (Τετάρτη και Σάββατο)  λίγο από μουσείο λίγο από όλα. Φυτεύσεις δένδρων και αρχιτεκτονική μελέτη ανάδειξης ώστε να είναι η γέφυρα επικοινωνίας με την Πρόνοια.  Φωτογραφικό Μουσείο της Πόλης σε βαγόνια του ΟΣΕ (όλοι οι παλαιοί Φωτογράφοι της πόλης του Ναυπλίου ήσαν Προνοιώτες).

Ο επισκέπτης θα έχει πλέον κίνητρο και προσανατολισμό να οδηγηθεί μέχρι την Πρόνοια.

Να διαμορφώσουμε στη Πρόνοια μία άλλη τουριστική διαδρομή μέσα στο χρόνο και τα μνημεία: Αη Γιάννης - Αγία Τριάδα - Ιστορική Πλατεία Εθνοσυνέλευσης - Εκκλησιαστικό μικρό Μουσείο στην Ευαγγελίστρια, - Μυκηναϊκοί Τάφοι στα Λαγούμια - Άγιοι Πάντες - Λέων των Βαυαρών - Νεκροταφείο με τα σημαντικά Ταφικά Μνημεία, διαμορφώνουν μια εναλλακτική πορεία περιήγησης στην Πρόνοια.

Διεκδικούμε την ολοκλήρωση του πεζοδρόμου από Ευαγγελίστρια-πρόποδες Παλαμηδίου-Εργατικό Κέντρο (πεζόδρομος που προβλέπεται από το σχέδιο πόλης και έχει μείνει ανολοκλήρωτος). Έχει ονομαστεί πολιτιστικός πεζόδρομος και θα μπορούσε να διαμορφωθεί ώστε να γίνονται  υπαίθριες εκθέσεις Μια διαφορετική βόλτα στην πόλη.

Πρόνοια με τις ταβέρνες της. Ας δημιουργήσουμε τους όρους ώστε η Πρόνοια να προβληθεί ως ένα άλλο γαστρονομικό κέντρο της πόλης μας με τοπικές γεύσεις.

Δημιουργία χώρου περιαστικού πρασίνου στις πλαγιές του Παλαμηδίου.

Δημιουργία συστήματος Πυρασφάλειας στο Κάστρο Παλαμηδίου και στις πλαγιές του.

Επαναλειτουργία του ιστορικού μονοπατιού που ένωνε την Πρόνοια με το Παλαμήδι.

Θέματα διευθέτησης όμβριων: Μπαζώσαμε ένα ρέμα.  Τα νερά της βροχής πρέπει να διευθετηθούν για να αποφύγουμε πλημμυρικά φαινόμενα

Αλλαγή υλικών επίστρωσης στα στενά της Πρόνοιας: Ο κυβόλιθος είναι μια πρόταση.

Με βάση  τη Πρόνοια ας επαναφέρουμε το λαϊκό χαρακτήρα του καρναβαλιού.

Ηρακλής! Ένα όνομα που λέει πολλά στις καρδιές των Προνοιωτών. Να γίνει και πάλι το όραμα για την αναγέννηση του ποδοσφαίρου σε όλη την πόλη.

Riviera Banner

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.

HTML με περιορισμούς

  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.