Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Μικρογραφία της Πλατείας Συντάγματος στην Ακροναυπλία

Με αυστηρές αποστάσεις τα μέλη του ΚΚΕ τίμησαν τα 75 χρόνια από τη συντριβή του φασισμού.

Οι κομματικές οργανώσεις της Επιτροπής Περιοχής Πελοποννήσου του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, καθώς και τα τοπικά παρατήματα ΠΕΑΕΑ – ΔΣΕ διοργάνωσαν εκδηλώσεις με την ευκαιρία των 75 χρόνων από τη συντριβή του φασισμού στις 9 του Μάη.

Συμβολική κινητοποίηση με καταθέσεις στεφάνων στο μνημείο της Ακροναυπλίας στο Ναύπλιο πραγματοποίησε η Τομεακή Επιτροπή Αργολίδας του ΚΚΕ τιμώντας τα 75 χρόνια από την 9η Μάη 1945, μέρα της Μεγάλης Αντιφασιστικής Νίκης των Λαών στο Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Η συγκέντωση θύμιζε πολύ εκείνη του ΠΑΜΕ στην Πλατεία Συντάγματος, όχι ως προς τον όγκο αλλά ως προς την φιλοσοφίας της, καθώς τηρήθηκαν αυστηρές αποστάσεις, ενώ κάποιοι από τους διαδηλωτές φορούσαν και μάσκες.

Χαιρετισμό απεύθυνε ο Βασίλη Μπαβέλας, μέλος της ΤΕ Αργολίδας όπου μεταξύ άλλων ανέφερε: «Με τις σημερινές συμβολικές μας κινητοποιήσεις τιμάμε τη μεγάλη αντιφασιστική νίκη των λαών. Σήμερα ο αγώνας ενάντια στον φασισμό πρέπει να είναι συνεχής. Σε συνθήκες καπιταλιστικής κρίσης, οι καπιταλιστές αν χρειαστεί θα τον επανεξοπλίσουν. Γι’ αυτό ο αγώνας ενάντια στο φασισμό πρέπει να στρέφεται ενάντια στη μήτρα που τον γεννά: τον καπιταλισμό. 75 χρόνια μετά δεν ξεχνάμε, το φασισμό πάντα θα τον τσακίζει η ταξική πάλη».

Ακολούθησε κατάθεση στεφάνων από την ΤΕ Αργολίδας και από το παράρτημα της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ Αργολίδας.

Home design

Riviera Banner

 

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.

HTML με περιορισμούς

  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.