Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
ΚΑΦΕ ΜΠΑΡ

Μέτρα για κορωνοϊό: Λουκέτο και πρόστιμο σε καφέ – μπαρ της Τρίπολης

Δεν τηρούνταν οι προβλεπόμενες από τον νόμο αποστάσεις σύμφωνα με τα μέτρα για την πρόληψη της μετάδοσης του ιού. 11 χωρίς μάσκα στην Πελοπόννησο

Συνεχίζονται οι εντατικοί έλεγχοι και τα τσουχτερά πρόστιμα που συνοδεύονται με λουκέτο στην Πελοπόννησο.

Οι αστυνομικοί επέβαλαν σε ένα ακόμα καφέ – μπαρ της Τρίπολης πρόστιμο 10.000 ευρώ και λουκέτο 15 ημερών, επειδή το κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος διαπιστώθηκε ότι δεν τηρούσε τις προβλεπόμενες από τον νόμο αποστάσεις σύμφωνα με τα μέτρα για την πρόληψη της μετάδοσης του κορωνοϊού.

Είναι το δεύτερο μέσα σε λίγες ημέρες κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος στην Τρίπολη που επιβάλλεται πρόστιμο και λουκέτο για παραβίαση των μέτρων για τον κορωνοϊό.

Τα καταστήματα πρέπει να τηρούν συγκεκριμένες αποστάσεις στα τραπέζια, να μην επιτρέπουν όρθιους και να είναι περιορισμένος ο αριθμός των ατόμων στους εσωτερικούς χώρους.

 

11 χωρίς μάσκα στην Πελοπόννησο 

Εντατικοί έλεγχοι πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα από τις Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού.

Στο πλαίσιο αυτό χθες, Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκαν σε όλη την επικράτεια 43.753 έλεγχοι και βεβαιώθηκαν οι ακόλουθες παραβάσεις:

12 παραβάσεις για κανόνες λειτουργίας καταστημάτων και ιδιωτικών επιχειρήσεων (απαγόρευση λειτουργίας, μη χρήση μάσκας από το προσωπικό, ποσοστό τ.μ. επιφανείας ανά άτομο, αποστάσεις τραπεζοκαθισμάτων, μη δήλωση ραντεβού και λίστας πελατών, κ.λπ.) και επιβλήθηκε αναστολή λειτουργίας σε 5 καταστήματα για υπεράριθμους πελάτες, από τα οποία (2) στην Κρήτη και από 1 σε Θεσσαλονίκη, Πελοπόννησο και Κρήτη.

Από αρχές Αυγούστου έχουν βεβαιωθεί συνολικά (687) σχετικές παραβάσεις και έχουν συλληφθεί 56 άτομα.

5 για λειτουργία καταστημάτων πέραν της 24:00 ώρας με επιβολή διοικητικού προστίμου 10.000 ευρώ και τριήμερη αναστολή λειτουργίας, από τις οποίες 2 στη Θεσσαλονίκη και από (1) σε Αττική, Νότιο Αιγαίο και Κρήτη.
Από την έναρξη εφαρμογής του μέτρου (Τρίτη 11 Αυγούστου) έχουν βεβαιωθεί συνολικά 124 σχετικές παραβάσεις.

3 για μη συμπλήρωση της ηλεκτρονικής φόρμας PLF (Passenger Locator Form) από ταξιδιώτη.

Από αρχές Αυγούστου έχουν βεβαιωθεί συνολικά 190 σχετικές παραβάσεις.
267 για μη χρήση μάσκας – μη τήρηση προβλεπόμενης απόστασης και επιβλήθηκαν ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα των 150 ευρώ, ως ακολούθως:

54 στην Αττική,
53 στη Θεσσαλονίκη,
46 στην Κεντρική Μακεδονία,
34 στη Στερεά Ελλάδα,
16 στα Ιόνια Νησιά,
14 στην Κρήτη,
12 στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,
11 στην Πελοπόννησο,
9 στην Ήπειρο,
8 στο Βόρειο Αιγαίο,
5 στη Δυτική Ελλάδα,
2 στη Θεσσαλία,
2 στο Νότιο Αιγαίο και
1 στη Δυτική Μακεδονία.

Σημειώνεται ότι από αρχές Αυγούστου, έχουν βεβαιωθεί συνολικά 16.702 παραβάσεις και επιβλήθηκαν (16.668) διοικητικά πρόστιμα των 150 ευρώ και 14 των 300 ευρώ.

Home design

Riviera Banner

 

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.

HTML με περιορισμούς

  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.