Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Epimelitirio Argolidas

Μεταμορφώνεται σε αρχαιολογικό και περιβαλλοντικό πάρκο το Ασκληπιείο Επιδαύρου

Εγκρίθηκε η μελέτη για το έργο προϋπολογισμού 985.000 ευρώ - Ποιές παρεμβάσεις θα γίνουν στον χώρο των 400 και πλέον στρεμμάτων - Πως θα μεταβληθεί η είσοδος και περιήγηση των επισκεπτών.

Το πολυαναμένόμενο έργο ανάδειξης του ευρύτερου χώρου του Ασκληπιείου Επιδαύρου σε αρχαιολογικό και περιβαλλοντικό πάρκο, που έχει ενταχθεί στο ΕΣΠΑ με τελικό δικαιούχο τον Δήμο Επιδαύρου, με προϋπολογισμό 985.000 ευρώ,  είναι πλέον έτοιμο να ξεκινήσει.

Με την εποικοδομητική  συνεργασία του οικείου Δήμου, της αρμόδιας Εφορείας Αρχαιοτήτων Αργολίδας και της Περιφέρειας Πελοποννήσου, ολοκληρώθηκαν οι απαιτούμενες προπαρασκευαστικές ενέργειες.

 

 

Καθοριστική συμβολή στην επιτάχυνση των διαδικασιών και στην ολοκλήρωση των προαπαιτούμενων σταδίων ωρίμανσης του έργου είχε ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Πολιτισμού Γιώργος Διδασκάλου. Με τις συνεχείς επισκέψεις του στον Δήμο Επιδαύρου και στον αρχαιολογικό χώρο αλλά και το ιδιαίτερο ενδιαφέρον του για την ευρύτερη περιοχή, λειτούργησε καταλυτικά στην ολοκλήρωση των σχετικών διαδικασιών.

Κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου, υπό την προεδρία του κ. Διδασκάλου, συζητήθηκε διεξοδικά και εγκρίθηκε ομόφωνα η μελέτη που θα διαμορφώσει το Ασκληπιείο σε ένα αρχαιολογικό και περιβαλλοντικό πάρκο, με έμφαση στην προβολή της μοναδικής σημασίας του δίδυμου ιερού Ασκληπιού και Απόλλωνος Μαλεάτα στην διαχρονική φροντίδα της υγείας του ανθρώπου.

 

 

Το έργο αυτό, που παράλληλα αποσκοπεί στη μέγιστη δυνατή εξυπηρέτηση των πολυάριθμων επισκεπτών, θα υλοποιηθεί με τη συνεργασία της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αργολίδας και του Δήμου Επιδαύρου, βάσει της σχετικής Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ Υπουργείου Πολιτισμού, Δήμου Επιδαύρου και Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Οι εγκεκριμένες παρεμβάσεις της μελέτης θα προσδώσουν στον αρχαιολογικό χώρο την εικόνα που αρμόζει στην σημασία του και στην παγκόσμια φήμη του. Ο εκτεταμένος χώρος των 400 και πλέον στρεμμάτων θα ενοποιηθεί, δίνοντας στον επισκέπτη τη δυνατότητα να εισέλθει στο ιερό από την αρχαία είσοδό του και να ακολουθήσει την διαδρομή που ακολουθούσε και ο αρχαίος επισκέπτης – προσκυνητής. Με κατάλληλα διαμορφωμένες διαδρομές επίσκεψης θα ξεναγείται στα σημαντικά μνημεία του ιερού και θα καταλήγει στο θέατρο. Θα του δοθεί επίσης η δυνατότητα να επισκεφθεί το ιερό του Απόλλωνος Μαλεάτα, απ’ όπου ξεκίνησε η λατρεία στην περιοχή προς το τέλος της 3ης π.Χ. χιλιετίας. Συμπληρωματικά ο επισκέπτης θα μπορεί να χαρεί το ιδιαίτερο φυσικό περιβάλλον της περιοχής, να γνωρίσει την βιοποικιλότητά της και να περιηγηθεί στον βοτανικό κήπο που θα δημιουργηθεί με τα θεραπευτικά φυτά που χρησιμοποιούνταν κατά την αρχαιότητα. Η ανάπλαση – αναβάθμιση της σημερινής εισόδου και των υποδομών εξυπηρέτησης επισκεπτών συμπληρώνει το πλέγμα παρεμβάσεων στο Ασκληπιείο της Επιδαύρου.

 

Riviera Banner

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.

HTML με περιορισμούς

  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.