home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
ΠολιτισμόςΑρχείο

Μεσσηνία: “Αγώνας δρόμου” για να σωθεί το γεφύρι της Νέδας

Επείγουσες και άμεσες στερεωτικές και αναστηλωτικές εργασίες βρίσκονται σε εξέλιξη στο πέτρινο γεφύρι της Νέδας στα Πλατάνια. Οι τοπικές αρχές κυριολεκτικά “κάνουν αγώνα δρόμου” για να θωρακίσουν στατικά στο ιστορικό τεχνικό έργο. 

 

Οι εργασίες που εκτελούνται, όπως μεταδίδει το tharrosnews.gr είναι: εκθαμνώσεις, καθαρισμοί, κοπές δένδρων, αναδόμηση στηθαίου γεφυριού μέχρι ύψους 1.30 μ., αρμολογήματα και συμπλήρωση υφιστάμενων στηθαίων, αρμολογήματα βραχώδους θεμελίωσης, ανασύσταση υποσκαφής με λιθοδομή. Θα είχαν περατωθεί μέχρι τα τέλη Δεκεμβρίου, ωστόσο λόγω των άσχημων καιρικών συνθηκών, με τις έντονες βροχοπτώσεις, αυτό δεν κατέστη εφικτό.

Από το 2011 ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πλατανιτών Μεσσηνίας “Η Αγία Ελένη” έχει επιδοθεί σε πραγματικό αγώνα δρόμου, ενώ διαρκείς και έντονες είναι οι προσπάθειες που καταβάλλει ο πρόεδρος της Κοινότητας Πλατανίων για τη διάσωση του πολιτιστικού αυτού μνημείου με σύνταξη στατικής μελέτης, εκπόνηση μελέτης συνολικής αποκατάστασής του και εκτέλεση σοβαρών εργασιών πλήρους αποκατάστασης και ανάδειξής του. 

Γι’ αυτό πρέπει να υπάρξει συνέργεια των Δήμων Τριφυλίας και Ζαχάρως, καθώς και των Περιφερειών Πελοποννήσου και Δυτικής Ελλάδας, και να συμβάλουν έμπρακτα και με διάθεση πιστώσεων, προκειμένου το συντομότερο να εκτελεστούν οι απαιτούμενες εργασίες πριν είναι αργά και υποστεί ολοκληρωτική καταστροφή το ιστορικό πέτρινο γεφύρι.
 

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Διαβάστε ακόμα

Back to top button