Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Epimelitirio Argolidas

Μένουμε στην προσπάθεια για λύση με τα σκουπίδια και για το 2020

Μένουμε στην προσπάθεια για λύση με τα σκουπίδια και για το 2020

Προτεραιότητα στις περιοχές που αντιμετωπίζουν μεγάλο πρόβλημα και κατά περιόδους έχουν όξυνση της κατάστασης

Σε φάση υλοποίησης προχωρεί πλέον το έργο της κεντρικής διαχείρισης των σκουπιδιών στην Περιφέρεια Πελοποννήσου και καταβάλλεται προσπάθεια προκειμένου μέσα στο 2020 να έχει δοθεί λύση, “κατά πρώτον στις περιοχές που αντιμετωπίζουν μεγάλο πρόβλημα και κατά περιόδους έχουν όξυνση της κατάστασης”.

Αυτό σημείωσε ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας, σε συνέντευξή του εκφράζοντας αισιοδοξία για την επιτάχυνση των σχετικών διαδικασιών μετά και την έγκριση της νομιμότητας των αποφάσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου σχετικά με τις απαιτούμενες απαλλοτριώσεις.

“Ακολουθούμε κανονική πορεία χωρίς εμπόδια πλέον, ολοκληρώνεται άμεσα ο φάκελος του μεγάλου αυτού έργου και προχωρούμε σύμφωνα με τη νομοθεσία. Ελπίζουμε μέσα στο 2020 να έχουμε δώσει λύση, κατά πρώτον στις περιοχές που αντιμετωπίζουν μεγάλο πρόβλημα και κατά περιόδους έχουμε όξυνση της κατάστασης” τόνισε χαρακτηριστικά ο περιφερειάρχης.

Παράλληλα επισήμανε ότι για τη νέα περιφερειακή αρχή “η πρόκληση είναι να κάνουμε καλύτερο τον υφιστάμενο σχεδιασμό, τους σταθμούς μεταφόρτωσης από 2 να τους κάνουμε 11 και να προβούμε, μεταξύ άλλων, στην αποκατάσταση των χωματερών”.

Ο Π. Νίκας, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, δήλωσε ότι στον υφιστάμενο σχεδιασμό διαχείρισης υπάρχει πρόβλεψη για παραγωγή ενέργειας, “η οποία θα παρέχεται σε όσους θα υφίστανται το περιβαλλοντικό κόστος” ενώ τόνισε ότι μετά από ολόκληρες δεκαετίες “θα πρέπει να τελειώνουμε” με το θέμα των σκπουπιδιών και να ασχοληθούμε και με άλλα σημαντικά περιβαλλοντικά ζητήματα, μεταξύ των οποίων η διαχείριση της λυματολάσπης που εκκρεμεί ακόμα:

“Ελάχιστοι βιολογικοί καθαρισμοί στην Περιφέρειας λειτουργούν όπως πρέπει” σημείωσε χαρακτηριστικά ο περιφερειάρχης καταλήγοντας.

Riviera Banner

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.

HTML με περιορισμούς

  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.