Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
Διόδια κορωνοϊός

Μειωμένη κατά 20% η κάθοδος προς Πελοπόννησο για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος

Πόσα αυτοκίνητα πέρασαν τα διόδια Αθηνών - Κορίνθου και Αθηνών - Λαμίας. Πόσοι προτίμησαν τα νησιά του Αργοσαρωνικού. Γιατί η φετινή έξοδος κρίνεται μεγαλύτερη των προσδοκιών.

Σημαντικά μειωμένη σε σχέση με πέρυσι είναι η φετινή έξοδος των εκδρομέων για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος. Σύμφωνα με στοιχεία της Τροχαίας, από τις 18:00 το απόγευμα της Παρασκευής μέχρι και το πρωί του Σαββάτου περίπου 92.000 οχήματα είχαν περάσει από τα διόδια της Αθηνών – Κορίνθου και της Αθηνών - Λαμίας.

Στην έξοδο του Αγίου Πνεύματος του 2019, κατά την ίδια ημέρα, είχαν διασχίσει τα διόδια 115.000 οχήματα, κάτι που δείχνει μια μείωση της τάξης του 20% στην κίνηση των οχημάτων προς όλους τους προορισμούς εντός Ελλάδας, μεταξύ των οποίων και προς την Πελοπόννησο.

Ωστόσο παρά τη μείωση, η Τροχαία και οι υπεύθυνοι των αυτοκινητοδρόμων αναφέρουν ότι η έξοδος για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος ήταν πολύ μεγαλύτερη των προσδοκιών που είχαν, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Σε ότι αφορά τα κοντινά νησιά του Αργοσαρωνικού πραγματοποιήθηκαν 26 απόπλοι πλοίων, ενώ αναχώρησαν συνολικά για διάφορους προορισμούς 12.269 επιβάτες, 1.006 ΙΧ οχήματα, 34 φορτηγά και 271 δίκυκλα.

 

Μαρία Καρανικόλα

 

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.

HTML με περιορισμούς

  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.