Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Κυρώσεις σε σκάφος με υπεράριθμους επιβάτες στο λιμάνι του Ναυπλίου

Μέχρι πότε θα μείνουν καθηλωμένα τα σκάφη αναψυχής

Τι διευκρινίζει το λιμεναρχείο Ναυπλίου για την απαγόρευση.

Κατόπιν πληθώρας ερωτημάτων που τίθενται στην Υπηρεσία του Λιμεναρχείου Ναυπλίου σχετικά με την κυκλοφορία των ερασιτεχνικών μικρών σκαφών και την διενέργεια αλιείας με αυτά, ο λιμενάρχης Παναγιώτης Κοντός γνωστοποιεί ότι σύμφωνα με την υπ. αριθμ. Δ1α/ΓΠ.οικ.27823 Κ.Υ.Α. η οποία δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (ΦΕΚ Β΄ 1651) την 03-05-2020, από την Δευτέρα 4 Μαΐου 2020 και ώρα 06:00 έως και την Δευτέρα 18 Μαΐου 2020 και 06:00, απαγορεύεται εντός της Ελληνικής Επικράτειας ο απόπλους και ο κατάπλους κάθε τύπου ερασιτεχνικού σκάφους, των ιδιωτικών πλοίων αναψυχής και των επαγγελματικών τουριστικών πλοίων ανεξαρτήτως σημαίας, για προληπτικούς λόγους δημόσιας υγείας κατά τα αναφερόμενα στην από 02-05-2020 εισήγηση της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας Δημόσιας Υγείας έναντι του κορωνοϊού COVID-19.

Κατά το παραπάνω χρονικό διάστημα τα εν λόγω σκάφη και πλοία δύνανται να μετακινούνται στις ακόλουθες περιπτώσεις:

α)Έκτακτης ανάγκης και ανωτέρας βίας που αφορούν σε μηχανική βλάβη, ζημία, ακυβερνησία κλπ.

β) Μεθορμίσεων και δοκιμαστικών πλόων, σύμφωνα με τις εκάστοτε κείμενες διατάξεις και τις διαταγές των οικείων Λιμενικών Αρχών.

γ) Εφοδιασμού με καύσιμα, νερό και εφόδια.

δ) Καταπόπλων σε/από ναυπηγεία προς επισκευή κλπ.

ε) Εξυπηρέτησης αποκλειστικά σκοπών που σχετίζονται με την ασφάλεια κρίσιμων ενεργειακών υποδομών της χώρας (αφορά επαγγελματκά πλοία αναψυχής)

Οι ιδιοκτήτες των ανωτέρω αναφερόμενων σκαφών κατά κατηγορία να έρχονται πάντα σε επικοινωνία με την Υπηρεσία μας για οποιοδήποτε λόγο απαιτήσει τον κατάπλου ή απόπλου του υπό ιδιοκτησίας τους σκάφους/πλοίου.

Riviera Banner

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.

HTML με περιορισμούς

  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.