Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Banner Επιμελητήριο Αργολίδας

Εικόνα
Ανάβαλος

Μέχρι 52% ΦΠΑ για χρήση του Ανάβαλου!

Όσο πιο πολλά αντλιοστάσια, τόσο ανεβαίνει η λυπητερή.

Την ανάγκη άμεσης επίλυσης του προβλήματος της πολλαπλής χρέωσης ΦΠΑ σε αγρότες της Αργολίδας που χρησιμοποιούν το νερό άρδευσης του Αναβάλου τονίζει με ερώτησή του στη βουλή ο Γιάννης Ανδριανός απευθυνόμενος προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Σ. Αραχωβίτη και τον Υπουργό Οικονομικών Ε. Τσακαλώτο.

Η χρέωση του ΦΠΑ φθάνει σε κάποιες περιπτώσεις μέχρι και το 52%, ενώ κανονικά δεν θα έπρεπε να ξεπερνά το 13%. Γιατί όμως συμβαίνει αυτό; 

Τους λόγους εξηγεί ο βουλευτής Αργολίδας της ΝΔ στην ερώτησή του:

«Πολλοί αγρότες της Αργολίδας χρεώνονται σήμερα πολλαπλές φορές τον ΦΠΑ για την ίδια ποσότητα νερού του Αναβάλου που χρησιμοποιούν για την άρδευση των καλλιεργειών τους. Συγκεκριμένα, χρεώνονται αρχικά 13% ΦΠΑ οι κεντρικές εγκαταστάσεις, και ξανά 13% για όσα ακόμη αντλιοστάσια μεσολαβούν μέχρι τα χωράφια τους (δηλαδή 2, 3 ή και 4 φορές).

Δεδομένου του ότι η χρέωση αφορά το ίδιο αγαθό, καθίσταται επιτακτική η ρύθμιση ώστε ο ΦΠΑ 13% να χρεώνεται μόνο μία φορά στην αρχική άντληση και όχι πολλαπλάσιες φορές αφού η χρήση της ίδιας ποσότητας νερού άρδευσης φθάνει να επιβαρύνεται τελικά με Φ.Π.Α 26%, 39% και σε κάποιες περιπτώσεις 52%, ανάλογα με τα αντλιοστάσια που μεσολαβούν μέχρι την καλλιέργεια του αγρότη.

Τούτων δοθέντων, ερωτάται ο Υπουργός:

Με ποιες συγκεκριμένες δράσεις θα λυθεί το ζήτημα πολλαπλής χρέωσης ΦΠΑ στις ίδιες ποσότητες νερού, στους αγρότες της Αργολίδας που ποτίζουν τις καλλιέργειές τους από τον Ανάβαλο».

 

 

Κοντός Banner

Αφίσα Μουσικού Σχολείου

 

Εικόνα

 

 

 

 

 

 

 

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.

HTML με περιορισμούς

  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.