Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Μέχρι 32 λεπτά η τιμή για τις ναβαλίνες στην Αργολίδα

Υψηλή ζήτηση και καλή ποιότητα του πορτοκαλιού
Profile picture for user admin
από anagnostis team
ΔημοσιεύτηκεΤρί. 12 Νοε. 2019
κανέναΣΧΟΛΙΟ

Οι βροχοπτώσεις των τελευταίων ημερών βοήθησαν αισθητά την ποιότητα στις Ναβαλίνες, συνδράμοντας, ώστε το πορτοκάλι να πάρει το ιδανικό χρώμα. Ως εκ τούτου και με δεδομένη την πολύ υψηλή ζήτηση, οι τιμές έχουν φθάσει και τα 32 λεπτά το κιλό για τον παραγωγό.

Σε ορισμένες βέβαια περιοχές της χώρας, σύμφωνα με αγρότες, οι τιμές δεν ξεπερνούν τα 22 λεπτά το κιλό, παρά την ζωηρή ζήτηση. Σημειωτέον ότι σε πολλές περιπτώσεις οι πρώτες Ναβαλίνες που κόβονται, είναι ακόμα πράσινες και καταλήγουν σε φούρνους για αποπρασινισμό, αλλά όπως μας είπαν παραγωγοί αυτό έχει κόστος και μειώνει το περιθώριο κέρδους τους.

Όπως τόνισε μιλώντας στον ΑγροΤύπο ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Σκαφιδακίου Αργολίδος, κ. Θωμάς Φάκλαρης «η ζήτηση είναι πολύ έντονη αυτές τις ημέρες, γεγονός που οφείλεται και στην ελλειμματική παραγωγή. Οι τιμές κυμαίνονται μεταξύ 28 και 32 λεπτά. Συγκεκριμένα το εξαγόμενο πιάνει από 28 έως 30 λεπτά το κιλό, ενώ το πορτοκάλι που φεύγει για τη ντόπια αγορά πιάνει τιμή 30-32 λεπτά το κιλό. Η ποιότητα είναι ιδανική, τα μεγέθη πολύ καλά και η συγκομιδή έχει προχωρήσει σε ποσοστό 20%. Οι βροχές που έπεσαν τις προηγούμενες ημέρες βοήθησαν περαιτέρω την ποιότητα, το χρώμα των καρπών και το μέγεθός τους».

Μπριτζ Αργολίδα

Bloggers Αναγνώστης

Στείλε την Αγγελία σου

Συνταγές μαγειρικής

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.

HTML με περιορισμούς

  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.