Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Μεγάλο και μικρό σέρβις αυτοκινήτου

Μεγάλο και μικρό σέρβις: Τι περιλαμβάνουν

Το μέσο κόστος της απαιτούμενης συντήρησης αυτοκινήτου από εξουσιοδοτημένους επισκευαστές.

Η απόκτηση ενός αυτοκινήτου είναι ένα όνειρο για το μέσο Έλληνα-και όχι μόνο-πολίτη μιας και έχει άρρηκτα συνδεθεί με την άνεση, την πολυτέλεια και τη εξυπηρέτηση. Ωστόσο, αν η συγκέντρωση χρημάτων για την αγορά του είναι ένα μικρό αγκάθι, τότε τα περαιτέρω έξοδα για την λειτουργία και τη συντήρησή του πολλές φορές αποδεικνύονται σε βραχνά μιας και συνήθως είναι απρόβλεπτα και πολλές φορές υπέρογκα. Για αυτό το λόγο, πολλές φορές παρατηρείται το φαινόμενο της ελλιπούς συντήρησης των οχημάτων. Αυτό το φαινόμενο εντείνεται λόγω της οικονομικής και υγειονομικής κρίσης που πλήττει και τη χώρα μας εκτός όλων των άλλων. 

Στις παρακάτω γραμμές λοιπόν θα προσπαθήσουμε, έτσι ώστε να διατηρήσουμε την ψυχραιμία μας, να ρίξουμε μια ματιά στα προγραμματισμένα κόστη που αφορούν στα πλέον συνήθη σέρβις στα οποία τακτικά πρέπει να υποβάλλεται ένα αμάξι. Πιο συγκεκριμένα, θα μιλήσουμε για το «μικρό» και το «μεγάλο» σέρβις όπως έχουμε συνηθίσει να τα λέμε. Οι τιμές που θα αναφέρουμε είναι από ιστοσελίδες επίσημων επισκευαστών διαφόρων ελληνικών εισαγωγέων και όχι από συνεργεία της γειτονιάς όπου προφανώς το κόστος της εργατοώρας είναι μάλλον χαμηλότερο μιας και οι εργαζόμενοι και τα έξοδα είναι κατά πολύ λιγότερα.

Μικρό και μεγάλο σέρβις αυτοκινήτων

 

ΜΙΚΡΟ ΣΕΡΒΙΣ

Το μικρό σέρβις των αυτοκινήτων διεξάγεται τον πρώτο χρόνο και μετά ανά δύο χρόνια ή στα 15.000χλμ., 45.000χλμ., 75.000χλμ, 105.000χλμ και ούτω καθεξής. Αυτό τουλάχιστον ισχύει για την πλειοψηφία των πελατών που επισκέπτονται τις επίσημες αντιπροσωπείες για την εξυπηρέτησή τους αφού έτσι ορίζουν συχνά οι οδηγίες του κατασκευαστή. Πάμε να δούμε όμως αναλυτικά τι περιλαμβάνει συνήθως το πρώτο μικρό σέρβις που συνήθως είναι και το πλέον οικονομικό. Έχουμε και λέμε λοιπόν. Θα χρειαστεί να αντικατασταθεί το λάδι του κινητήρα, το φίλτρο λαδιού και η φλάντζα της τάπας του κάρτερ. Εκτός αυτού χρησιμοποιείται καθαριστικό για τα φρένα και συμπληρώνεται το υγρό των υαλοκαθαριστήρων. Αυτού του τύπου τα σέρβις συνήθως κοστίζουν από 105€ έως 130€. Σχεδόν πάντα αυτά τα σέρβις αυτοκινήτου περιλαμβάνουν τις παραπάνω εργασίες και ένα γενικότερο έλεγχο του οχήματος για πιθανές βλάβες.

ΜΕΓΑΛΟ ΣΕΡΒΙΣ

Πάμε σε αυτό το σημείο να δούμε τι περιλαμβάνει το περίφημο μεγάλο σέρβις των αυτοκινήτων. Αυτός ο τύπος σέρβις πραγματοποιείται ανά δύο έτη ή στα 30.000χλμ., 60.000χλμ., 90.000χλμ., 120.000χλμ. και πάει λέγοντας. Τα πράγματα εδώ είναι πιο περίπλοκα σε σχέση με το απλό ή μικρό σέρβις. Σε εκείνη την περίπτωση οι εργασίες και οι αντικαταστάσεις είναι πάντοτε οι ίδιες και το κόστος αρκετά μικρό. Τα μεγάλα σέρβις είναι πιο ακριβά και περιλαμβάνουν ό, τι και τα μικρά συν κάποιες έξτρα αλλαγές-εργασίες.

Για παράδειγμα, το πρώτο μεγάλο σέρβις περιλαμβάνει αντικατάσταση φίλτρου καμπίνας και υγρού φρένων εκτός των άλλων. Το δεύτερο μεγάλο σέρβις έχει να κάνει με όλες αυτές τις εργασίες αλλά αλλάζεται και το φίλτρο αέρος και οι βαλβολίνες του κιβωτίου ταχυτήτων. Ακόμη, αν μιλάμε για το σέρβις των 90.000χλμ. στο πακέτο αλλάζονται και τα μπουζί. Όσον αφορά στο κόστος αυτών των ανταλλακτικών μαζί με τις εργατοώρες υπολογίστε από 200€ έως και 300€ για μία συνηθισμένη μάρκα αυτοκινήτου μεσαίων διαστάσεων. Συμβουλή: Μην ξεχνάτε ότι τα καλύτερα και φθηνότερα είδη και ανταλλακτικά αυτοκίνητων θα τα βρείτε μόνο στην MaxxParts.

Σε κάθε περίπτωση, σίγουρα μπορείτε να βρείτε και φθηνότερες τιμές σε συνοικιακά συνεργεία αυτοκινήτων μιας και τα παραπάνω ποσά αναφέρονται σε χρεώσεις εξουσιοδοτημένων-επίσημων επισκευαστών. Μάλιστα, πολλοί, σε μια προσπάθεια μείωσης του κόστους, προμηθεύονται οι ίδιοι τα ανταλλακτικά και απλά βρίσκουν ένα μηχανικό της εμπιστοσύνης τους για να τα τοποθετήσει με ακρίβεια και εγγυημένα. Παρόλο αυτά, για όσο διάστημα διαρκεί η εργοστασιακή εγγύηση του αυτοκινήτου σας θα ήταν φρόνιμο να μην πειραματίζεστε σε άλλα συνεργεία πλην του επίσημου. Διαφορετικά, η ισχύς της προαναφερθείσας εγγύησης τίθεται σε κίνδυνο και είναι κρίμα να την απωλέσετε πρόωρα!

Home design

 

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.

HTML με περιορισμούς

  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.