Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Πρώτο Λύκειο Άργους κατάληψη

Με την δεύτερη προσπάθεια η κατάληψη στο 1ο Λύκειο Άργους. Τι ζητούν οι μαθητές

Δεν τους εμπόδισαν τη δεύτερη φορά που επιχείρησαν να καταλάβουν το σχολείο.

Αν και χθες το πρωί, σύμφωνα με τα λεγόμενα της διευθύντριας του σχολείου, εμποδίστηκε από το να γίνει κατάληψη στο 1ο Γενικό Λύκειο Άργους, ήταν θέμα χρόνου να τεθεί και αυτό υπό κατάληψη, όπως και έγινε με μία μέρα καθυστέρηση σε σχέση με τα υπόλοιπα λύκεια του Άργους και το 1ο Γυμνάσιο που τελούν σε κατάληψη από χθες.

Σήμερα ξεκίνησαν καταλήψεις και στα λύκεια του Ναυπλίου, στο ίδιο πλαίσιο με τις υπόλοιπες περιπτώσεις ανά την Ελλάδα.

Μπροστά στην κεντρική είσοδο του 1ου ΓΕΛ Άργους, οι μαθητές έχουν αναρτήσει κείμενο στο οποίο αναφέρουν τους λόγους που τους οδήγησαν σε αυτή την απόφαση και τα αιτήματά τους.

Όπως σημειώνουν:

«Εκατοντάδες σχολεία σε όλη την Ελλάδα βρίσκονται ήδη «με το καλημέρα» σε κινητοποιήσεις. Οι πρώτες μαθητικές πορείες είναι γεγονός.

Τα αιτήματα που ενώνουν εμάς τους μαθητές σε όλη τη χώρα είναι ΔΙΚΑΙΑ! Δεν κινητοποιούμαστε, όπως μας κατηγορούν, έτσι – χωρίς λόγο και αιτία. Δεν κλείσαμε τα σχολεία μας για να χάσουμε μάθημα. Δεν είμαστε ανεύθυνοι, ούτε γενικά δε θέλουμε να φοράμε μάσκα.

Θέλουμε τα σχολεία μας να λειτουργήσουν σωστά για όλους τους μαθητές και τις οικογένειές τους.

Σε αντίθεση με αυτό, κάνουμε μάθημα με ελλείψεις καθηγητών σε αίθουσες κλουβιά, 25 και 30 μαθητές στις τάξεις. Μπαινοβγαίνουμε στα ΜΜΜ ο ένας πάνω στον άλλον για να πάμε σχολείο. Το μόνο μέτρο που έχει πάρει η κυβέρνηση είναι η συνεχόμενη πολύωρη υποχρεωτική χρήση μάσκας (που μας την έδωσε και σε λάθος διαστάσεις) σε δίωρα μαθήματα και με λιγότερη ώρα διαλείμματος. Εν μέσω πανδημίας και οικονομικής κρίσης η κυβέρνηση μας επέβαλε να δώσουμε φέτος εξετάσεις με τον κόφτη της Τράπεζας Θεμάτων.

Δε δεχόμαστε πως ότι διεκδικούμε δεν μπορεί να γίνει. Ξέρουμε να κάνουμε μαθηματικούς υπολογισμούς. Η κυβέρνηση της ΝΔ λέει πως θα αγοράσει ΦΕΤΟΣ από τη Γαλλία 16 μαχητικά αεροσκάφη Rafale με κόστος που προσεγγίζει τα 4 δις. Ευρώ… Σε εμάς λένε πως δεν έχουν χρήματα για να προσλάβουν όσους καθηγητές λείπουν ή χρειάζονται για να μειωθεί ο αριθμός μαθητών ανά τάξη. Τους πληροφορούμε πως αυτά τα χρήματα αρκούν για να προσληφθούν πάνω από 300.000 καθηγητές για έναν χρόνο!

Είμαστε πολλοί και είμαστε ενωμένοι!

Εισαγγελείς, ορισμένοι διευθυντές και άλλα στελέχη της κυβέρνησης να σταματήσουν εδώ και τώρα να μας τρομοκρατούν. Δημοσιογράφοι στα κανάλια διαστρεβλώνουν τα αιτήματά μας, μας παρουσιάζουν ως «αρνητές της μάσκας». Εμείς ξέρουμε πως ο σκοπός του αγώνα μας είναι δίκαιος και γι΄ αυτό θα τον συνεχίσουμε. Εκπαιδευτικοί και γονείς μπορούν και πρέπει να είναι στο πλευρό μας.

Δε μασάμε και απαιτούμε εδώ και τώρα:

 • Nα λυθεί το ζήτημα με την πολύωρη χρήση μάσκας που δυσκολεύει το μάθημα. Μικρότερες διδακτικές ώρες, επαρκή διαλείμματα.
 • Μείωση του αριθμού μαθητών ανά τάξη στην κατεύθυνση των 15 μαθητών στην τάξη.
 • Προσλήψεις καθηγητών – να καλυφθούν όλα τα κενά.
 • Επαρκές προσωπικό καθαριότητας.
 • Με ευθύνη Υπουργείου, Περιφερειών και Δήμων να βρεθούν κατάλληλοι χώροι για σχολεία με σοβαρά κτηριακά προβλήματα.
 • Ασφαλείς, συχνές και δωρεάν μεταφορές για τους μαθητές.
 • Κατάργηση της Τράπεζας Θεμάτων.
 • Καμία σκέψη για κάμερες στις σχολικές αίθουσες.
 • Να εξασφαλιστούν οι όροι για να πραγματοποιηθούν οι σχολικές εκδρομές ή έστω άλλες ψυχαγωγικές – εκπαιδευτικές μαθητικές δραστηριότητες».

Home design

Riviera Banner

 

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.

HTML με περιορισμούς

 • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
 • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
 • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.