home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
ΚοινωνίαΑρχείο

Με παρέμβαση Μαλτέζου επιστρέφουν οι πωλητές από Αργολίδα στις λαϊκές αγορές της Τρίπολης

Οι παραγωγοί και πωλητές στις λαϊκές αγορές του Δήμου Τρίπολης, οι οποίοι κατάγονται από την Αργολίδα, θα μπορούν στο εξής να μεταβαίνουν εκεί για να πουλήσουν τα προϊόντα τους, με μία προϋπόθεση.

Αυτό γνωστοποίησε ο αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας Γιάννης Μαλτέζος, ενώ όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται από την Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας, που παρενέβη για να λυθεί το θέμα που είχε προκύψει μετά από απόφαση του δημάρχου Τρίπολης:

«Στις 14 Ιανουαρίου 2021 ο Δήμος Τριπόλεως εξέδωσε δελτίο τύπου με το οποίο ειδοποιούσε τους δραστηριοποιούμενους (παραγωγούς και πωλητές) στις Λαϊκές Αγορές του Δήμου να μην προσέλθουν για να πωλήσουν τα προϊόντα τους κατά τις Λαϊκές της 16ης Ιανουαρίου 2021.  Την απόφαση τους αυτή έλαβαν κατόπιν  της επιβολής αυστηρότερου λοκντάουν στην Αργολίδα και τη Σπάρτη. Διευκρίνιζε δε το δελτίο τύπου ότι  εάν κατά τον έλεγχο διαπιστώνονταν από τα ελεγκτικά όργανα παράβαση των ανωτέρω, θα επιβάλλονταν οι προβλεπόμενες από το νόμο κυρώσεις και πρόστιμα στους παραβάτες.

Επειδή ωστόσο στην κρίσιμη αυτή περίοδο για την οικονομία της Αργολίδας ένας τέτοιος αποκλεισμός από τις Λαϊκές Αγορές των πωλητών Λαϊκών Αγορών προερχομένων από την Π.Ε. Αργολίδας θα δυσχέραινε ακόμη περισσότερο την οικονομική τους κατάσταση.

Επειδή ναι μεν ο τρόπος λειτουργίας των λαϊκών αγορών επαφίεται στους κατά τόπο Δήμους αλλά σύμφωνα με όσα αναφέρονται στην ΚΥΑ  αλλά  σύμφωνα και με όσα ισχύουν στις Λαϊκές Αγορές της Αττικής πρέπει να υπάρχει κοινή αντιμετώπιση.

Ήλθαμε σε συνεννόηση με τον ομόλογο μου Αντιπεριφερειάρχη Αρκαδίας Χρήστο Λαμπροπούλο και το Δήμαρχο Τριπόλεως Κώστα Τζιούμη και για το εναπομείναν διάστημα του λοκντάουν στην Αργολίδα θα μπορούν να μεταβαίνουν οι δραστηριοποιούμενοι στις Λαϊκές Αγορές του Δήμου Τρίπολης.

Απαραίτητη προϋπόθεση προς τούτο είναι να έχουν υποβληθεί την προηγουμένη ημέρα της λαϊκής σε ράπιντ τεστ και να έχουν στο κινητό τους μήνυμα ή όποιο άλλο επίσημο έγγραφο μπορεί να τους χορηγηθεί από Δημόσια Αρχή από το οποίο να προκύπτει ότι υπεβλήθησαν την προτεραία σε τεστ covid και βρέθηκαν αρνητικοί.

Για την εξυπηρέτηση των ενδιαφερομένων τόσο για τις Λαϊκές της Τρίπολης ή και για εκείνους στις Λαϊκές στην Αττική θα πραγματοποιούνται από την ΚΟΜΥ Αργολίδας τεστ στην Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας μεταξύ 12:00 και 14:00 την Τρίτη και την Παρασκευή».

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Διαβάστε ακόμα

Back to top button