Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Home design μακέτα

Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου

Μαύρες μέρες για Επίδαυρο και Μυκήνες: Πάνω από 85% η μείωση της επισκεψιμότητας

Σοκάρουν τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ για την επισκεψιμότητα των αρχαιολογικών χώρων και των μουσείων το πρώτο επτάμηνο του 2020. 80% η μείωση σε σχέση με πέρσι ακόμα και τον Ιούλιο. Τι δείχνουν τα στοιχεία για την Αργολίδα.

Βουτιά στην επισκεψιμότητα των αρχαιολογικών χώρων σημειώθηκε το πρώτο επτάμηνο του 2020. Συγκεκριμένα παρατηρείται μείωση κατά 83,9% στους επισκέπτες, κατά 81,3% στους επισκέπτες ελεύθερης εισόδου και κατά 88,6% στις αντίστοιχες εισπράξεις, δεδομένης της αναστολής λειτουργίας των αρχαιολογικών χώρων από τις 14 Μαρτίου έως και τις 17 Μαΐου.

Αρχαιολογικοί χώροι

Σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ στους αρχαιολογικούς χώρους καταγράφεται τον Ιούλιο μείωση των επισκεπτών κατά 79,1%, των επισκεπτών ελεύθερης εισόδου κατά 73,6%, και των εισπράξεων κατά 83,7%.

Ακρόπολη, Σούνιο, Κνωσσός, Επίδαυρος, Μυκήνες και Δελφοί οι έξι δημοφιλέστεροι αρχαιολογικοί χώροι.

Αργολίδα

Ωστόσο τα στοιχεία και στους δύο δημοφιλέστερους αρχαιολογικούς χώρους της Αργολίδας δείχνουν τεράστια μείωση επισκεπτών.

Στο Αρχαίο Θέατρο και το Ασκληπιείο Επιδαύρου από 312.405 επισκέπτες κατά την περίοδο Ιανουαρίο - Ιουλίου 2019, το αντίστοιχο διάστημα του 2020 οι επισκέπτες ήταν μόλις 45.850, καταγράφοντας μείωση της τάξης του 85,3%.

Ο Αρχαιολογικός Χώρος των Μυκηνών από 299.945 επισκέπτες έπεσε στους 42.172, μία μείωση 85,9%, το ίδιο διάστημα.

Μυκήνες και Επίδαυρο με δανεικά

 

Μουσεία

Σε ότι αφορά τα μουσεία της χώρας, φέτος τον Ιούλιο σημειώθηκε μείωση 81,9% στον αριθμό των επισκεπτών, ενώ υπήρξε επίσης μείωση των επισκεπτών ελεύθερης εισόδου κατά 80,2% και των εισπράξεων κατά 82,5%.

Το επτάμηνο, παρατηρείται μείωση κατά 80,4% στους επισκέπτες των μουσείων, κατά 78,5% στους επισκέπτες ελεύθερης εισόδου και κατά 85,6% στις εισπράξεις, δεδομένης της αναστολής λειτουργίας των μουσείων από τις 14 Μαρτίου έως και τις 15 Ιουνίου 2020.

Το Μουσείο της Ακρόπολης και το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο παραμένουν πρώτα σε επισκεψιμότητα και ακολουθεί ο Λευκός Πύργος.

Πίνακας

Τα παραπάνω στοιχεία αποτυπώνονται στον ακόλουθο πίνακα:

Στοιχεία επισκεψιμότητας αρχαιολογικών χώρων Ιούλιος 2020

 

 

 

 

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.

HTML με περιορισμούς

  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.