Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Home design μακέτα

Πάνω από 40 τα κενά σε δασκάλους και νηπιαγωγούς στην Αργολίδα

Μαθητές του Ναυπλίου μας προσκαλούν σε ένα ταξίδι έκφρασης και ελπίδας (Ηχητικό)

10 σχολεία, 180 μαθητές και μαθήτριες της Αργολίδας σε ένα μαθητικό θεατρικό φεστιβάλ με θέμα «Το ταξίδι».

Το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση και η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στην Ελλάδα, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αργολίδας, το Δήμο Ναυπλιέων, το EuropeDirect του Δήμου Ναυπλιέων και με την υποστήριξη του Πελοποννησιακού Λαογραφικού Ιδρύματος και των ΔΙΕΚ Άργους, διοργανώνουν μαθητικό θεατρικό φεστιβάλ με θέμα “Το ταξίδι”, την Τρίτη 14 Μαΐου, 9.00 - 13.00, στον παλιό σταθμό των τραίνων στο Ναύπλιο.

Το φεστιβάλ πραγματοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος ευαισθητοποίησης για τα ανθρώπινα δικαιώματα και για ζητήματα προσφύγων «Κι αν ήσουν εσύ;».

180 μαθητές και μαθήτριες από 10 σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της Αργολίδας μέσα από θεατροπαιδαγωγικές δράσεις διερευνούν θεμελιώδη ερωτήματα, όπως: «Ποιος είμαι εγώ;», «Ποιος είναι ο άλλος;», «Από πού ερχόμαστε και πού συναντιόμαστε;»,«Ποιες είναι οι αποσκευές μας;», «Ποιον κόσμο ονειρευόμαστε;», «Πώς θα ζήσουμε όσο το δυνατόν καλύτερα μαζί;».

Μαθητικό Φεστιβάλ στο Ναύπλιο

Το πρόγραμμα «Κι αν ήσουν εσύ;»

Το πρόγραμμα «Κι αν ήσουν εσύ;» υλοποιείται για πέμπτη χρονιά φέτος από το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση και την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στην Ελλάδα. Είναι εγκεκριμένο από το Υπουργείο Παιδείας και πιστοποιημένο από τον Διεθνή Οργανισμό για το Θέατρο στην Εκπαίδευση.

Το αντίστοιχο μαθητικό φεστιβάλ στο Ναύπλιο τον Μάρτιο του 2018 είχε τίτλο «Το σκληρό καρύδι» και βασίστηκε στο ομότιτλο βιβλίο της Ελένης Σβορώνου.

Ημέρα της Ευρώπης - 9 Μαΐου

Το φετινό μαθητικό φεστιβάλ στο Ναύπλιο εντάσσεται, μεταξύ άλλων, στις εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται τον Μάιο με αφορμή την Ημέρα της Ευρώπης, που τιμάται στις 9 Μαΐου.

Οι μαθητές μας προσκαλούν στο δικό τους «Ταξίδι»

Οι μαθητές του 5ου Δημοτικού σχολείου Ναυπλίου μας προσκαλούν στο φεστιβάλ με τον δικό τους ξεχωριστό τρόπο:

Τα σχολεία που συμμετέχουν στο φεστιβάλ

Μαθητές και μαθήτριες από το 7o Νηπιαγωγείο Ναυπλίου, Νηπιαγωγείο Αρχαίας Επιδαύρου, 3ο Δ.Σ Ναυπλίου, 5ο Δ.Σ Ναυπλίου, Δ.Σ Δρεπάνου, Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Ερμιονίδας, Μουσικό Σχολείο Αργολίδας, 1ο ΓΕΛ Ναυπλίου, 3ο ΓΕΛ Άργους, Σχολείο Αγροτικών Φυλακών Τίρυνθας με τη βοήθεια των εκπαιδευτικών Μαρίας Μπακάλη, Αικατερίνης Σακκά, Παναγιώτας Τσιώλη, Ολυμπίας Χρόνη, Παναγιώτας Δήμα, Μαρίας Κοντού, Εύας Δημητριάδου, Δέσποινας Φλεβάρη, Δημητρίου Δίπλα, Μαρίνας Σταματοπούλου, Λαμπρινής Ναυρόζογλου, Αγγελικής Ορφανού, Καλλιόπης Καλποδήμου, Ράνιας Κουτρούλη, Ασπασίας Γεωργοπούλου, Εύας Γιαγκιόζη, Στυλιανής Σταματάκη, Νικολέττας Ματσιμάνη και Στέλιου Καρατάσου, της εθελόντριας Ντίνας Καλογεροπούλου και των θεατροπαιδαγωγών Άλκηστης Βασιλάκου, Αναστασίας Κόρδαρη, Αγγελικής Τσάκωνα, Ελπίδας Κομιανού και Ειρήνης Χαιρετάκη, συναντιούνται δημιουργικά σε μια γιορτή που θέτει το ερώτημα «Κι αν ήσουν εσύ;» με τρόπους που μόνο τα παιδιά και οι νέοι μπορούν να το κάνουν.

Υποστήριξη σχολείων:Ελένη Δριβάκου, Ελπίδα Κομιανού, Αναστασία Κόρδαρη

Σκηνογραφική επιμέλειακαι γραφιστικά: Ελπίδα Κομιανού

Συντονισμός: Ελπίδα Κομιανού

Οργάνωση:Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση, Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες

Πληρ.: 210-6541600 / www.humanrights.theatroedu.gr

 

 

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.

HTML με περιορισμούς

  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.