Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Banner Επιμελητήριο Αργολίδας

Εικόνα
ΤΟΜΥ Σεισμός

Μαθήματα ...σεισμού σε Άργος και Νέα Κίο

Μια ακόμα δράση της ΤΟΜΥ Άργους

Την Πέμπτη 25 Ιουλίου και την Τρίτη 6 Αυγούστου η 1η ΤΟΜΥ Άργους στο πλαίσιο της ανάπτυξης και υλοποίησης δράσεων πρόληψης και αγωγής υγείας με ωφελούμενους τους μαθητές του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ) Νοτίου Άργους, (ΚΔΑΠ) Παιδική Πολιτεία και (ΚΔΑΠ) Νέας Κίου του δήμου Άργους – Μυκηνών, πραγματοποίησε τις επόμενες δράσεις της με θέμα: «Φυσικά φαινόμενα: Προστατεύομαι από το σεισμό».

Σκοπός της δράσης είναι η απόκτηση γνώσεων για το τι είναι ο σεισμός, τι προκαλεί ένας σεισμός, οι παράγοντες από τους οποίους εξαρτάται η σοβαρότητά του καθώς και τα μέτρα αντισεισμικής προστασίας που πρέπει να ληφθούν πριν, κατά την διάρκεια και μετά το σεισμό.

ΤΟΜΥ Σεισμός

Σύμφωνα με τις οδηγίες του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας είναι απαραίτητη η ενημέρωση-εκπαίδευση όλων των μελών της οικογένειας καθώς και η δημιουργία οικογενειακού σχεδίου έκτακτης ανάγκης. Επίσης, τα μέλη της οικογένειας να έχουν συζητήσει για την επισήμανση κατάλληλων σημείων προφύλαξης ανά χώρο-ένας κοντινός, ασφαλής χώρος συνάντησης-μετά το σεισμό, χρήσιμα τηλέφωνα σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης και εφοδιασμός με τα απαραίτητα είδη.

Η διατήρηση της ψυχραιμίας είναι πολύ σημαντική ακολουθώντας τις οδηγίες από το οικογενειακό ή σχολικό σχέδιο έκτακτης ανάγκης, παραμονή σε ανοικτούς χώρους όπως πάρκα, πλατείες ή όπου έχει προκαθοριστεί με την οικογένεια. Η αποστολή μηνύματος για την ενημέρωση συγγενικών προσώπων είναι πιο αποτελεσματική από ότι η κλήση διότι γίνεται υπερφόρτωση του δικτύου.

ΤΟΜΥ Σεισμός

Το ανωτέρω θέμα παρουσιάστηκε στους μαθητές του ΚΔΑΠ με τη μεθοδολογία της άτυπης εκπαίδευσης, προσαρμοσμένη για μαθητικό πληθυσμό, από τη διεπιστημονική ομάδα της 1ης ΤΟΜΥ Άργους, αποτελούμενη από την ΠΕ Κοινωνική Λειτουργό κ. Βασιλική Γιαννακοπούλου και την ΤΕ Επισκέπτρια Υγείας κ. Βασιλική Στεφανοπούλου. 

Για την επιτυχή έκβαση της δράσης η 1η ΤΟΜΥ Άργους ευχαριστεί ιδιαιτέρως τον πρόεδρο της Κ.Ε.Δ.Α.-Μ. κ. Διολίτση, τη διευθύντρια του ΚΔΑΠ Νοτίου Άργους κ. Λαλουκιώτη, τη διευθύντρια του ΚΔΑΠ Παιδική Πολιτεία κ. Κούλη και την διευθύντρια του ΚΔΑΠ Νέας Κίου κ. Δαρειώτη καθώς και τους εργαζόμενους των ΚΔΑΠ για την αποτελεσματική συμβολή τους.

 

 

Κοντός Banner

Αφίσα Μουσικού Σχολείου

 

Εικόνα

 

 

 

 

 

 

 

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.

HTML με περιορισμούς

  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.