Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Banner Επιμελητήριο Αργολίδας

Εικόνα
4ο Δημοτικό Σχολείο Ναυπλίου

Μαθήματα ιστορίας μέσω e-class από το 4ο Δημοτικό Ναυπλίου

Ολοένα και περισσότερα σχολεία ενθαρρύνουν τη μέθοδο της εξ' αποστάσεως εκπαίδευσης.

Την πρωτοβουλία του να ξεκινήσει διαδικτυακά μαθήματα ανακοίνωσε το 4ο Δημοτικό Σχολείο Ναυπλίου, προσαρμοζόμενο στις ειδικές συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί μετά το κλείσιμο όλων των σχολικών μονάδων λόγω κορωνοϊού.

Συγκεκριμένα θα διδαχθεί το μάθημα της Ιστορίας της 6ης δημοτικού μέσω ηλεκτρονικής τάξης (e-class), μπαίνοντας στο eclass.sch.gr/. Παράλληλα το σχολείο προτείνει ευχάριστες και δημιουργικές online ασχολίες για τους μαθητές.

Όπως σημειώνεται από το σχολείο: «Το σχολείο μας προσαρμόζεται στις ανάγκες και ετοιμάζει διαδικτυακά μαθήματα και δραστηριότητες. Από τη Δευτέρα, 16-3-2020, ξεκινά το μάθημα της Ιστορίας της ΣΤ΄ και δραστηριότητες φιλαναγνωσίας... Η τεχνολογία στην υπηρεσία της εκπαίδευσης».

Αυτή είναι η δεύτερη επίσημη κίνηση από σχολείο της Αργολίδας για τη διεξαγωγή μαθημάτων εξ' αποστάσεως. Ήδη τα ιδιωτικά εκπαιδευτήρια Μαλτέζου έχουν ξεκινήσει την εκπαιδευτική διαδικασία μέσω e-class, χωρίς να χάσουν χρόνο.

Μεμονωμένη εθελοντική πρωτοβουλία χωρίς την επίσημη εμπλοκή του σχολείου, έχει παρθεί, σύμφωνα με πληροφορίες, και από καθηγητές του 1ου Γυμνασίου Ναυπλίου, που προσφέρθηκαν να «γυμνάσουν» τους μαθητές τους σε βασικά μαθήματα, μέσω viber, για να τους κρατούν απασχολημένους εντός των σπιτιών τους, που είναι και το ζητούμενο αυτών των ημερών. 

Τέλος να σημειωθεί πως και η ίδια η Υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως έχει ανακοινώσει την πιλοτική διεξαγωγή εξ΄αποστάσεως εκπαίδευσης των μαθητών της Γ΄Λυκείου, καθώς έχουν μπροστά τους τις πανελλαδικές εξετάσεις. Όπως ανακοίνωσε η υπουργός Νίκη Κεραμέως, η εξ αποστάσεως διδασκαλία συνιστά το πλέον πρόσφορο εργαλείο για να διατηρήσουν οι μαθητές, οι σπουδαστές και οι φοιτητές την επαφή τους με την εκπαιδευτική διαδικασία στις παρούσες, έκτακτες συνθήκες που βιώνει η χώρα λόγω κορωνοϊού, χωρίς να αποσκοπεί στο να υποκαταστήσει τη δια ζώσης εκπαίδευση ούτε να καλύψει τη διδακτέα ύλη.

 

 

Κοντός Banner

Αφίσα Μουσικού Σχολείου

 

Εικόνα

 

 

 

 

 

 

 

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.

HTML με περιορισμούς

  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.