Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Banner Επιμελητήριο Αργολίδας

Εικόνα
Ετοιμάζουν κωλοτούμπα α λα Τσίπρα οι Βρετανοί;

Μαθήματα ελληνικών από το Ναύπλιο στους οπαδούς του Brexit!

Ετοιμάζουν κωλοτούμπα α λα Τσίπρα οι Βρετανοί;

Το ενδεχόμενο «Ελληνικής Κωλοτούμπας» και για το Brexit, στα πρότυπα της γνωστής κωλοτούμπας Τσίπρα για το δημοψήφισμα, συζητήθηκε, μεταξύ άλλων, στο Ελληνοβρετανικό συμπόσιο που έλαβε χώρα στο Ναύπλιο το περασμένο σαββατοκύριακο.

Οι Financial Times τιτλοφορούν άρθρο τους "Greek lessons for Brexiters (Μαθήματα ελληνικών στους οπαδούς του Brexit)" και διερευνούν κατά πόσο είναι πιθανό να αναστραφεί το Brexit, παρά το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος, δεδομένου και ότι σε πρόσφατες δημοσκοπήσεις διαφαίνεται μια κάποια μεταστροφή της κοινής γνώμης υπέρ της παραμονής της Βρετανίας στην ΕΕ.

Οι Financial Times σημειώνουν ότι ο όρος «κωλοτούμπα» έγινε της μόδας το 2015 περιγράφοντας τη μεταστροφή του Αλέξη Τσίπρα μετά το δημοψήφισμα του καλοκαιριού.

Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, στο πρόσφατο Ελληνοβρετανικό συμπόσιο στο Ναύπλιο οι συμμετέχοντες βρέθηκαν να διαφωνούν μεταξύ τους για το ενδεχόμενο μιας κωλοτούμπας στην περίπτωση του Brexit. Είναι δυνατόν παρά το αποτέλεσμα του δημοψηφισματος το Brexit να μην προχωρήσει;

Πολλοί ήταν αυτοί που δεν το απέκλειαν, ωστόσο δεν έδιναν πολλές πιθανότητες σε μια τέτοια εξέλιξη. Και πολλοί ήταν εκείνοι που υποστήριξαν ότι ο χρόνος κυλά χωρίς επιστροφή προς τον Μάρτιο του 2019.

Όπως επισημαίνεται στο δημοσίευμα των Financial Times, εάν είναι να συμβεί η κωλοτούμπα αυτό πρέπει να συμβεί μέσα στο επόμενο 12μηνο, πρώτα μεταξύ των πολιτών και εν συνεχεία μεταξύ κάποιων μελών του Κοινοβουλίου. Ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα έκανε ζημιά στους Εργατικούς, αλλά σίγουρα θα έφερνε το χάος στους Συντηρητικούς.

 

 

Κοντός Banner

Αφίσα Μουσικού Σχολείου

 

Εικόνα

 

 

 

 

 

 

 

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.

HTML με περιορισμούς

  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.