Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Λεάγκρος Banner

Μάθημα με ρομποτάκι lego στο 1ο Γυμνάσιο Ναυπλίου (Vid)

Προσδιορισμός μέσης ταχύτητας με το ρομπότ lego ev3
Profile picture for user admin
από anagnostis team
ΔημοσιεύτηκεΠέμ. 6 Δεκ. 2018
κανέναΣΧΟΛΙΟ

Στο Εργαστήριο Φυσικών Επιστημών του 1ου Γυμνασίου Ναυπλίου και στο πλαίσιο του Αναλυτικού Προγράμματος Σπουδών στη Φυσική της Β΄ Γυμνασίου οι μαθητές παρατήρησαν, πειραματίστηκαν, μέτρησαν και υπολόγισαν χρησιμοποιώντας όργανα από μια απλή μεζούρα έως ένα προγραμματιζόμενο ρομπότ.

Εξοικειώθηκαν με το συνδυασμό αυτό των “παραδοσιακών” εργαλείων με αυτά της ψηφιακής εποχής, αναγνώρισαν τις φυσικές έννοιες που απαιτεί η θεωρία του μαθήματος, μέτρησαν φυσικά μεγέθη, υπολόγισαν άλλα, σχεδίασαν διαγράμματα και πέρασαν μια διδακτική ώρα με δημιουργική, ευχάριστη και γιατί όχι και «παιχνιδιάρικη» διάθεση.

Εμψυχωτής – οργανωτής του εγχειρήματος ο καθηγητής Φυσικής στη Β΄ Γυμνασίου Γιάννης Καταρτζής, έχοντας υποστήριξη στο εργαστήριο από την κα Αικατερίνη Κούρου καθηγήτρια Ειδικής Αγωγής στις Φυσικές Επιστήμες, τις κ. Π. Γιαννούλη και Μ. Νομικού στην υποστήριξη του ρομπότ, μέλη της Ομάδας Ρομποτικής στη συναρμολόγηση και δράστες όλους τους μαθητές της Β΄ Τάξης του σχολικού έτους 20018-2019.

Τα αποτελέσματα του εγχειρήματος έχουν σίγουρα θετικό πρόσημο και οπωσδήποτε δημιουργούν την επιθυμία από όλους και για άλλη συνάντηση με το ρομπότ.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.

HTML με περιορισμούς

  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
Profile picture for user admin
admin - anagnostis.org