Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Μπριτζ τράπουλα

Μάθε τα μυστικά του Μπριτζ σε Ναύπλιο και Άργος. Κάνε δώρο στον εαυτό σου

Ξεκινούν μαθήματα στην Δαλαμανάρα από τον Όμιλο Αγωνιστικού Μπριτζ Αργολίδας.

Ένα από τα πιο διασκεδαστικά και έξυπνα παιχνίδια που υπάρχουν, το οποίο αναπτύσσει παράλληλα το μυαλό αλλά και την κοινωνικότητα του ατόμου. Αυτό είναι το Μπριτζ που ο Μπιλ Γκέιτς έδωσε κάποτε ένα εκατομμύριο δολάρια χορηγώντας την εκμάθηση του.

Ο Όμιλος Αγωνιστικού Μπριτζ Αργολίδας (Ο.Α.Μ.Α.) και η Ελληνική Ομοσπονδία Μπριτζ (Ε.Ο.Μ.), σας καλεί να συμμετάσχετε στα μαθήματα Μπριτζ για αρχάριους που θα αρχίσουν την Κυριακή 18 Οκτώβρη, στo Άθλησις Τέννις στη Δαλαμανάρα και ώρα 17.00.

Υπεύθυνος εκπαίδευσης θα είναι ο Δάσκαλος της Ομοσπονδίας Τάσος Δράσσας.

Τηλέφωνο Επικοινωνίας 6944 333 566.

Η διδασκαλία θα στηριχτεί στη μέθοδο Better Bridge Series της Audrey Grant, η οποία συνοδεύεται από 3 βιβλία.

Τηρείται το Υγειονομικό Πρωτόκολλο της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού.

Μαθήματα μπριτζ στο Ναύπλιο

 

Τι είναι το Μπριτζ

Το Μπριτζ είναι ένα παιχνίδι με χαρτιά αναγνωρισμένο από την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή. Για όσους έχουν πάθος με το παιχνίδι είναι κόλλημα. Παίζεται απ' όλες τις ηλικίες και πρόκειται για ένα άθλημα πλήρως αναγνωρισμένο από το Κράτος και τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού. Οι Πρωταθλητές δικαιούνται στο ακέραιο όλα τα προνόμια που παρέχει η Ελληνική Πολιτεία στους Πρωταθλητές της χώρας μας (άδειες, εγγραφές σε ΑΕΙ, ΤΕΙ κλπ).

«Το Μπριτζ προσφέρει εκείνο το είδος της πνευματικής δραστηριότητας που είναι χρήσιμο για οτιδήποτε θέλετε να κάνετε με τέλειο τρόπο», είχε πει κάποτε ο Αμερικανός επιχειρηματίας, επενδυτής, προγραμματιστής υπολογιστών και εφευρέτης Μπιλ Γκέιτς.

Μπριτζ τράπουλα

 

Είναι ένα πολυεπίπεδο παιχνίδι με βάθος, στρατηγική και τακτική, που δεν βρίσκεις σε κανένα άλλο παιχνίδι με χαρτιά. Χρειάζεται συγκέντρωση, γνώση της τεχνικής, ορθή κρίση, ανάλυση δεδομένων και φαντασία, χωρίς να απαιτεί γνώση μαθηματικών. Επίσης στο Αγωνιστικό Μπριτζ σχεδόν εκμηδενίζεται ο παράγοντας τύχη.

ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΤΟΥ ΜΑΣ!

Επειδή παίζεται ανά ζεύγη, προάγει τις ικανότητες συνεργασίας, αλληλοεκτίμησης, αλληλοσεβασμού και δημιουργικότητας, τόσο σε ατομικό, όσο και σε ομαδικό επίπεδο, ενισχύοντας την κοινωνικότητα.

Στην Ελλάδα, οι αθλητές του αγωνιστικού Μπριτζ ολοένα και αυξάνονται δημιουργώντας ένα μεγάλο δίκτυο σωματείων που καλύπτουν σχεδόν όλη τη χώρα.

Παίζοντας Μπριτζ έχεις τη δυνατότητα να κάνεις ταξίδια, περνώντας ευχάριστες και δημιουργικές ώρες. Γνωρίζεις νέα μέρη στην Ελλάδα και το εξωτερικό και κάνεις νέους φίλους. Συναγωνίζεσαι μαζί τους, παίρνοντας μέρος σε πανελλήνιους και διεθνείς αγώνες, είτε επιτόπου, είτε διαδικτυακά.

Μπριτζ τράπουλα

 

Πως παίζεται το Μπριτζ

- Το Μπριτζ παίζεται με κανονική τράπουλα 52 φύλλων (όχι τζόκερ) και τουλάχιστον 4 παίκτες που κάθονται αντικριστά ανά δυο.

- Ο καθένας είναι συμπαίκτης (πάρτνερ) με τον απέναντί του. Κάθε παίκτης κατέχει σε κάθε μοιρασιά (διανομή) 13 φύλλα (13 επί 4 ίσον 52).
 
- Σε κάθε διανομή το παιγνίδι χωρίζεται σε 2 φάσεις: την αγορά και το παίξιμο.
 
- Μέσω της αγοράς ο κάθε παίκτης προσπαθεί να μεταδώσει στον συμπαίκτη του τη δύναμη του χεριού του ώστε να αποφασίσουν μαζί για τη συνολική δύναμη του άξονά τους.

- Η αγορά είναι στην ουσία μια συμβατική δημοπρασία μεταξύ των 2 αντίπαλων αξόνων (ζευγών), όπου ο κάθε άξονας προσπαθεί να ορίσει το τελικό επίπεδο και είδος (συμβόλαιο) που να είναι ανάλογο με τη συνολική του δύναμη.

- Στο παίξιμο, που ακολουθεί, ο άξονας που πλειοδότησε καλείται να πραγματοποιήσει το συμβόλαιο που αγόρασε. Εάν το κάνει, κερδίζει θετικούς βαθμούς (ανάλογα με το ύψος του συμβολαίου μπορεί να πάρει και διάφορα μπόνους). Εάν δεν καταφέρει να πραγματοποιήσει το συμβόλαιό του, χάνει βαθμούς που ανάλογα με το πόσο έξω θα πέσει μπορεί να είναι και πολλοί.

- Σε μια αγωνιστική ημερίδα παίζονται συνήθως 24 διανομές και κάθε άξονας (ζεύγος) αντιμετωπίζει συνήθως από 6 έως 12 διαφορετικά αντίπαλα ζεύγη.

Μπριτζ

 

Φυσικό «φάρμακο» κατά του Αλτσχάιμερ

Όσοι παίζουν Μπριτζ ασκούν το μυαλό τους και βελτιώνουν εντυπωσιακά τη μνήμη τους. Έρευνες έχουν δείξει ότι οι άνθρωποι, που παίζουν συχνά μπριτζ, έχουν μειωμένες πιθανότητες να πάθουν Αλτσχάιμερ ή άλλη μορφή άνοιας. Σαφώς δεν υποκαθιστά τα φάρμακα και τους γιατρούς, αλλά βοηθά όσους το εξασκούν να ακονίζουν το μυαλό τους και να το διατηρούν σε εγρήγορση όσο μεγαλώνουν.

Υπάρχει περίπτωση αθλητή του Μπριτζ από τα Βόρεια Προάστια της Αθήνας που έπαιρνε φάρμακα για το Αλσχάιμερ και μετά από τρία χρόνια ενασχόλησης του με το συγκεκριμένο παιχνίδι, ο γιατρός του διέκοψε την φαρμακευτική αγωγή μιας και δεν την χρειαζόταν πλέον.

Μπριτζ τράπουλα

 

Κερδίζει σε δημοφιλία στην Ελλάδα

Η Ελληνική Ομοσπονδία Μπριτζ ιδρύθηκε το 1965, χρονιά που διοργάνωσε το πρώτο της πανελλήνιο πρωτάθλημα Ζευγών. Δύο χρόνια μετά μετέχει στους Πανευρωπαϊκούς αγώνες ομάδων Όπεν, ενώ το 1971 ιδρύεται το πρώτο της σωματείο εκτός Αθηνών, στη Θεσσαλονίκη. Το 1975 το μπριτζ αναγνωρίζεται ως άθλημα από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού με το Νόμο 75/75 και το 2000 από τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή.

Το 2004 αυξάνονται τα περιφερειακά πρωταθλήματα και καθιερώνονται ταυτόχρονα τουρνουά σε όλη την επικράτεια. Μια δεκαετία αργότερα οι συμμετοχές στο διασυλλογικό πρωτάθλημα ξεπερνούν κάθε προσδοκία.
Το παιχνίδι ξεκίνησε ως παραλλαγή του αγγλικού Ουίστ και υπήρξε δημοφιλές μεταξύ των διπλωματικών αποστολών δυτικών κρατών στην Κωνσταντινούπολη, ενώ είχε ήδη από το 1870 αναπτυχθεί σε Σερβία, Ρουμανία και Ρωσία.

Ανάμεσα στους συλλόγους που βρίσκονται υπό την ομπρέλα της Ομοσπονδίας είναι και ο Όμιλος Αγωνιστικού Μπριτζ Αργολίδας.

ΟΑΜΑ

Home design

Riviera Banner

 

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.

HTML με περιορισμούς

  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.