Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Epimelitirio Argolidas

Μέχρι τις 10 Μαϊου οι αιτήσεις για ταμίες και ταξιθέτες στην Επίδαυρο

Μάσκες, αποστάσεις και 45% χωρητικότητα για Ηρώδειο και Επίδαυρο

Νέα λίστα με ειδικές οδηγίες από το Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου

Προκειμένου να θωρακιστούν έναντι της πανδημίας του κορωνοϊού, οι διοργανωτές του Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου εξέδωσαν νέα λίστα με ειδικές οδηγίες οι οποίες προστίθενται σε εκείνες που έχουν ήδη ανακοινωθεί για την λειτουργία ανοιχτών χώρων εκδηλώσεων.

Η λίστα αφορά τον τρόπο που θα λειτουργήσουν το φετινό καλοκαίρι το Ηρώδειο, το Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου και το Μικρό Θέατρο της Αρχαίας Επιδαύρου οι χώροι δηλαδή που θα φιλοξενήσουν τις προγραμματισμένες εκδηλώσεις του Φεστιβάλ.

Έτσι λοιπόν το θεατές καλούνται να προσέρχονται στους χώρους των εκδηλώσεων με μη ιατρική μάσκα και διατηρούν αποστάσεις τουλάχιστον 1,5 μέτρου στις διαδρομές από και προς τους χώρους των εκδηλώσεων, στους χώρους υγιεινής, στα ταμεία και τα πωλητήρια.

Επιπλέον δεν θα επιτρέπεται η παραμονή των θεατών στους κοινόχρηστους χώρους έξω από κάθε θέατρο αλλά μόνο η διέλευσή τους, μέχρι τα σημεία εισόδου στα θέατρα ενώ θα απαγορεύεται η παραμονή περισσότερων του ενός ατόμου στην αναμονή ελέγχου εισιτηρίων εκτός από τους κατόχους ομαδικών εισιτιτηρίων οι οποίοι θα μπορούν να προσέρχονται ανά δύο. Θα απαγορεύεται επίσης η μετακίνηση μεταξύ καθισμάτων και οι θεατές θα πρέπει να παραμένουν στις αριθμημένες θέσεις τους σε όλη την διάρκεια της παράστασης.

Χωριτικότητα και εισιτήρια

Οι ανοιχτοί χώροι που θα χρησιμοποιηθούν στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου θα λειτουργήσουν με το 45% της πληρότητάς τους, προκειμένου να τηρούνται οι αποστάσεις ασφάλειας μεταξύ των θεατών. Παράλληλα, όλες οι θέσεις θα είναι αριθμημένες τόσο στο Κάτω Διάζωμα όσο και στο Άνω Διάζωμα ενώ θα διατίθενται εισιτήρια ατομικά ή για ομάδες 2, 3 ή 4 ατόμων. Όλα τα εισιτήρια θα είναι προσωπικά και μη μεταβιβάσιμα. Συνίσταται, δε, στους θεατές, να έχουν προμηθευτεί τα εισιτήριά τους νωρίτερα είτε ηλεκτρονικά μέσω του www.greekfestival.gr είτε από από τα εκδοτήρια του Φεστιβάλ (Πανεπιστημίου 39).

Οι διαδρομές και οι πύλες εισόδου και εξόδου των θεατών έχουν διαφοροποιηθεί, όπου είναι εφικτό, έτσι ώστε να μην σημειώνεται μεγάλη συγκέντρωση κοινού έξω από τα θέατρα, ενώ έχει προβλεφθεί περισχοίνιση για την τήρηση απόστασης 1,5 μέτρου μεταξύ των θεατών κατά την προσέλευση και την αποχώρησή τους από τους χώρους. Σύμφωνα με τις ισχύουσες οδηγίες, οι θεατές θα πρέπει να φορούν μάσκα κατά την είσοδο και την έξοδό τους από το θέατρο.

Για την αποφυγή συνωστισμού στους χώρους υγιεινής, επιπλέον χημικές τουαλέτες έχουν τοποθετηθεί σε ειδικές θέσεις εκτός θεάτρου. Για τον ίδιο λόγο, το κυλικείο του Ηρωδείου δεν θα λειτουργήσει και το Φεστιβάλ θα προσφέρει σε όλους τους θεατές από ένα μπουκαλάκι νερό.

Riviera Banner

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.

HTML με περιορισμούς

  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.