Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Θα υπάρχει κατάλυμα στην Αργολίδα για να φιλοξενήσει ασθενείς με Covid-19;

Μάσκα προστασίας: Πέφτουν σύννεφο τα πρόστιμα

Πελάτης καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος στο Τολό πιάστηκε χωρίς μάσκα και του βεβαιώθηκε πρόστιμο 150 ευρώ

Είναι σύνηθες φαινόμενο, κυρίως άτομα νεαρής ηλικίας να αποφεύγουν να φορούν μάσκα, θεωρώντας λαθεμένα ότι ο κορωνοϊός προσβάλει κυρίως αυτούς που έχουν ήδη προβλήματα υγείας καθώς και τα άτομα μεγάλης ηλικίας, έχει επεκταθεί σε όλη την χώρα, παίρνοντας ακόμα και την μορφή «Μπούλινγκ» προς εκείνους που φορούν τις απαιτούμενες μάσκες.

Το να θέλει κανείς να αυτοκτονήσει, μπορεί να μην είναι αποδεκτό από την κοινωνία μας, είναι όμως μέχρι ένα βαθμό κατανοητό, αλλά το να θέλει κανείς να δολοφονήσει με την μεταφορά κορωνοϊού άλλους δεν είναι μαγκιά, είναι έγκλημα.

Πρόσφατα σε φούρνο, η νεαρή πωλήτρια φορώντας την μάσκα σαν σκουλαρίκι χαζογελούσε φλερτάροντας με νεαρό πελάτη, χωρίς μάσκα φυσικά, δείχνοντας περιφρονητικά με το βλέμμα μεσήλικη που φορούσε την μάσκα της.

Σε μια άλλη περίπτωση σε σούπερ μάρκετ, πελάτισσα στράφηκε κατά οικογένειας που δεν φορούσε μάσκα, αν και είναι επιβεβλημένο.

Τα παραδείγματα είναι πολλά και διάσπαρτα σε όλες τις κοινωνικές σχέσεις, στην περίπτωση αξιωματικού του Ελληνικού στρατού που επισκέφτηκε πρόσφατα δημόσια υπηρεσία χωρίς μάσκα φυσικά, -να βλέπουν και οι Τούρκοι ότι τα στρατά μας δεν μολύνονται- κι όταν πολίτης του το επισήμανε, αρχικά γέλασε με στιλ «εγω ρε δεν φοβάμαι» και στην συνέχεια παραδέχτηκε ότι ήταν λάθος του στιλ όμως: οκ τον ξεφορτώθηκα τον ενοχλητικό.

Το αλαλούμ με τα μέτρα προστασίας από κυβερνητική πλευρά έχει κάνει πολλούς να τα αμφισβητούν και όταν μάζες υπέρ των μέτρων με μάζες κατά των μέτρων συναντηθούν να υπάρχει ο φόβος εμφύλιας ρήξης, όπως πρόσφατα στις Βρυξέλλες ή στο Βερολίνο μερικές μέρες πριν

 

Home design

 

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.

HTML με περιορισμούς

  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.