Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

Το μασάζ Μηταράκη για το προσφυγικό στους γαλάζιους πολιτευτές της Πελοποννήσου

Οι 7 στρατηγικές προτεραιότητες της κυβέρνησης
Profile picture for user admin
από anagnostis team
ΔημοσιεύτηκεΚυρ. 16 Φεβ. 2020
κανέναΣΧΟΛΙΟ

Το φίδι από την τρύπα θα κληθούν να βγάλουν για λογαριασμό της κυβέρνησης για το προσφυγικό και στην Πελοπόννησο πολιτευτές και στελέχη της Νέας Δημοκρατίας που συναντήθηκαν το πρωί την Κυριακή στα κεντρικά γραφεία της ΝΔ, με τον υπουργό Μετανάστευσης Νότη Μηταράκη και τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.

Ανάμεσα στους 180 πολιτευτές του κόμματος που είχαν κληθεί ήταν και πολλοί από τους νομούς της Πελοποννήσου.

Ελένη Παναγιωτοπούλου
Στη φωτο η πολιτευτής Αργολίδας Ελένη Παναγιωτοπούλου, στην ενημέρωση των πολιτικών στελεχών της ΝΔ 

Σόνια Τάνταρου Κρίγγου, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης

Στη φωτο η Σόνια Τάνταρου Κρίγγου με τον Υπουργό Προστασίας Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη

Η συζήτηση άνοιξε στη βάση ερωτήσεων που είχαν καταθέσει μέσω ηλεκτρονικής φόρμας τα στελέχη του κόμματος.

Τα γαλάζια στελέχη εξέφρασαν απορίες σχετικά με την ενσωμάτωση των προσφύγων στην ενδοχώρα, που μεταφέρονται από τα νησιά και η κατανομή προσφύγων και μεταναστών με βάση τον κανόνα του 1% ανά περιφέρεια.

Τα κυβερνητικά στελέχη εξήγησαν ότι θα υπάρχει αναλογική κατανομή και στην ενδοχώρα, ενώ, εφόσον ένας δήμος έχει ήδη δομή, είναι σαφές ότι θα γίνει προσπάθεια το βάρος να επιμεριστεί και σε άλλες περιοχές.

Νότης Μηταράκης

Ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης ζήτησε ενότητα στη Νέα Δημοκρατία για τη διαχείριση του προσφυγικού - μεταναστευτικού ζητήματος, λέγοντας: «Αντιμετωπίζουμε την κρίση με ενότητα, είμαστε όλοι στην ίδια πλευρά του τραπεζιού. Η κεντρική κυβέρνηση, οι περιφερειακές κυβερνήσεις, οι τοπικές κυβερνήσεις έχουμε να αντιμετωπίσουμε ένα κοινό μας πρόβλημα».

Ο υπουργός ανακοίνωσε ότι στις επόμενες εβδομάδες θα κατατεθεί βελτιωτικό νομοσχέδιο για την περαιτέρω επιτάχυνση των διαδικασιών ασύλου και των επιστροφών, ενώ εξετάζεται και η πρόσληψη 500 δικηγόρων σε τοπικό επίπεδο με συμβάσεις έργου. Το υπουργείο θα προχωρήσει στη σύσταση ομάδας εργασίας με συμμετοχή υπηρεσιακών παραγόντων και τοπικών αρχών για το σχεδιασμό της διαδικασίας κλεισίματος των ανοικτών δομών. Παράλληλα, προετοιμάζει επιπλέον 20.000 θέσεις στην ηπειρωτική Ελλάδα.

Η κυβέρνηση έχει επτά στρατηγικές προτεραιότητες, σύμφωνα με τον κο Μηταράκη: Ενίσχυση φύλαξης των συνόρων

Επιτάχυνση διαδικασίας ασύλου
Αύξηση επιστροφών
Λειτουργία των νέων κλειστών ελεγχόμενων κέντρων
Έλεγχο ΜΚΟ
Διεθνοποίηση της κρίσης
Στήριξη τοπικών κοινωνιών

«Αντιμετωπίζουμε μια κρίση. Μια κρίση που δεν θα δεχθούμε να σηκώσουν στην πλάτη τους τα νησιά. Μια κρίση που δουλεύουμε ουσιαστικά να την περιορίσουμε, να περιορίσουμε τις ροές, να επιστρέψουμε όσους δεν δικαιούνται διεθνούς προστασίας. Μια κρίση που πρέπει να λυθεί σε ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο. Καταθέτουμε μια πρόταση με στόχο άμεσα τα πράγματα να είναι ουσιαστικά καλύτερα από την σημερινή κατάσταση», τόνισε ο υπουργός.
 

 

Εικόνα
Be a blogger

 

Εικόνα
Μικρές Αγγελίες

Εικόνα

 

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.

HTML με περιορισμούς

  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.