Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Μαντινεία: Ο Μητροπολίτης και ο Άρχων του Οικουμενικού Πατριαρχείου στον τρύγο! (pics & video)

Ο Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας τρύγησε μαζί με άλλους προεξάρχοντες της Εκκλησίας και λαϊκούς τα σταφύλια της Ι.Μ. Τιμίου Προδρόμου από τα οποία θα φτιαχτεί ο οίνος που θα προσφέρεται στους επισκέπτες της Μονής

Σκοπός της χθεσινής εξορμήσεως ήταν ο τρύγος του αμπελώνος της Ιεράς Μονής Τιμίου Προδρόμου Καστρίου Κυνουρίας. Κληρικοί και λαϊκοί με επικεφαλής τον Μητροπολίτη Μαντινείας και Κυνουρίας Αλέξανδρο, εργάστηκαν και έφεραν εις πέρας την συγκομιδή των καρπών του αμπελώνος της Μονής. Η ποσότητα των σταφυλιών του ήταν ικανοποιητική και τα πολλών λογιών κλήματα, τα οποία είναι ντόπια στην ποικιλία, απέδωσαν ξεχωριστούς μυρωδάτους καρπούς.

Μεταξύ των εθελοντών, που συνέδραμαν, ήταν ο Αστυνομικός Διευθυντής Αρκαδίας Ταξίαρχος Γεώργιος Καμπύλης και ο Άρχων του Οικουμενικού Πατριαρχείου, Αθανάσιος Κωνσταντόπουλος.

Ο οίνος θα προσφέρεται στους ευλαβείς προσκυνητές της Ιεράς Μονής του Τιμίου Προδρόμου Καστρίου.

Μετά την συλλογή των καρπών προσφέρθηκε λιτή τράπεζα στους κοπιάσαντας στην πλατεία της Περδικόβρυσης κάτω από το γεροπλάτανο και κατόπιν ακολούθησε ευχαριστήριος δέησις στον ενοριακό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου.

«Ευχόμαστε τέτοιες ενέργειες να βρουν μιμητές και όλοι να απολαμβάνουμε τους κόπους των εργασιών της γης μας», αναφέρει η ανακοίνωση της Μητρόπολης.
 

Δείτε το βίντεο από τον τρύγο: 

 

Home design

Riviera Banner

 

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.

HTML με περιορισμούς

  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.