Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Μάλλον περνούν από ταμείο οι μανταρινοπαραγωγοί της Αργολίδας

Επιβεβαίωση Αραχωβίτη σε Ανδριανό για De Minimis σε όσους επλήγησαν από την κηλίδωση στην κλημεντίνη.
Profile picture for user admin
από anagnostis team
ΔημοσιεύτηκεΠαρ. 1 Μαρ. 2019
κανέναΣΧΟΛΙΟ

Εξετάζεται στήριξη για τους μανταρινοπαραγωγούς της Αργολίδας που επλήγησαν από την κηλίδωση σύμφωνα με τα όσα απάντησε ο Στάυρος Αραχωβίτης στον Γιάννη Ανδριανό. Ο βουλευτής Αργολίδας είχε θέσει στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης τα προβλήματα των αγροτών, ζητώντας αποζημιώσεις μέσω των προγραμμάτων de minimis, όπως έγινε σε άλλες περιοχές της Ελλάδας π.χ με τα ροδάκινα.

Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης αναγνώρισε πως το 2018 ήταν μία δύσκολη χρονιά για τον αγροτικό κόσμο με εκτεταμένες ζημιές και πως επλήγησαν και οι αγρότες της Αργολίδας και οι παραγωγοί εσπεριδοειδών από τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής, και ανάφερε ότι η Κυβέρνηση εξετάζει την στήριξη των πληγέντων αγροτών για την αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματός τους δηλώνοντας: «Είναι γνωστό και στην περιοχή τη δική σας και σε άλλες περιοχές της Πελοποννήσου ότι ειδικά με την ποικιλία κλημεντίνη στα μανταρίνια υπάρχει σοβαρό πρόβλημα όσον αφορά την ποιότητα της κυρίως, άρα και την εμπορική τιμή, άρα και το εισόδημα του παραγωγού – και εκεί εξετάζουμε μία στήριξη».

Ο κ. Ανδριανός τόνισε ότι είναι επιτακτική η ανάγκη οι σχετικές διαδικασίες να προχωρήσουν άμεσα και χωρίς καθυστερήσεις, καθώς οι παραγωγοί αυτοί δίνουν καθημερινά αγώνα επιβίωσης και επισήμανε ότι θα παρακολουθεί κάθε βήμα και αυτής της πορείας πιέζοντας μέσω του Κοινοβουλευτικού Ελέγχου για την ταχεία ενίσχυση των παραγωγών.

 

Μπριτζ Αργολίδα

Bloggers Αναγνώστης

Στείλε την Αγγελία σου

Συνταγές μαγειρικής

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.

HTML με περιορισμούς

  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.