Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Λιμένι Μάνη

Λιμένι: Το κρυφό ραντεβού στη Λακωνική Μάνη, τα εθνικά θέματα και οι κινήσεις της ηγεσίας της ΝΔ

Τί κρύβει το δεξιό δείπνο και η συνάντηση Σαμαρά - Βορίδη στο Λιμένι. Ποιοί άλλοι κάθησαν μαζί τους στο τραπέζι

Η παρουσία Σαμαρά στην Πελοπόννησο δεν περνά συνήθως απαρατήρητη. Ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς είναι γνωστό ότι έκανε τις καλοκαιρινές διακοπές του στο Λουτράκι. 

Τον είδαμε μάλιστα να απολαμβάνει ένα καλοκαιρινό δείπνο για δύο (summer dinner for two), με τον δημοφιλή τραγουδιστή Γιώργο Τσαλίκη το βράδυ της Κυριακής 16 Αυγούστου, να συζητούν σε πολύ ζεστό και φιλικό κλίμα και να φωτογραφίζονται. Όπως είναι γνωστό, ο Γιώργος Τσαλίκης δραστηριοποιείται στην πολιτική κονίστρα και είναι Αντιδήμαρχος στον Δήμο Περιστερίου.

Όμως το άλλο ραντεβού του Αντώνη Σαμαρά ολοκληρώθηκε χωρίς κοινοποιήσεις φωτογραφιών στα social media. Ο πρώην Πρωθυπουργός εκτός από το Λουτράκι βρέθηκε και στη Λακωνική Μάνη, στο όμορφο Λιμένι, με πολιτική αυτή τη φορά παρέα. Ο Μάκης Βορίδης εκτός από τις συναντήσεις που είχε στην περιοχή σχετικά με τη φωτιά στην περιοχή Γυθείου – Αρεόπολης, συναντήθηκε και με τον κο Σαμαρά και η συζήτηση περιελάβανε όλη την τρέχουσα πολιτική ατζέντα και φυσικά τις εξελίξεις στα εθνικά θέματα.

Δύο δημοσιεύματα αναφέρονται μάλιστα στη συνάντηση Βορίδη Σαμαρά.

Το πρώτο από την Καθημερινή είναι ιδιαίτερα αποκαλυπτικό. Με τίτλο «Δεξιό δείπνο στη Μάνη», αναφέρει: «Η στήλη σάς είχε ενημερώσει και προ θερινής ανάπαυλας πως ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς έκανε τις καλοκαιρινές διακοπές του στο Λουτράκι. Η Κορινθία, ωστόσο, δεν ήταν ο μόνος νομός της Πελοποννήσου όπου βρέθηκε ο πρώην πρωθυπουργός.

Στις αρχές Αυγούστου ο Αντώνης Σαμαράς έκανε μίνι διακοπές στο όμορφο Λιμένι της Μάνης και εκεί συνέφαγε με ενδιαφέρουσα παρέα. Στο ίδιο τραπέζι ήταν ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Μάκης Βορίδης και οι βουλευτές Μίλτος Χρυσομάλλης (Μεσσηνίας), Δημήτρης Μαρκόπουλος (Β΄ Πειραιά) και Σπύρος Πνευματικός (Ευβοίας), καθώς άπαντες ήταν στην ευρύτερη περιοχή για διακοπές.

Στην ίδια παρέα ήταν και ο δήμαρχος Καλαμάτας. Μενού, φυσικά, η εγχώρια πολιτική σκηνή με φόντο τα ελληνοτουρκικά. Περιττό να πω ότι, όπως μου μετέφερε εις εκ των παρευρισκομένων, η παρέα είχε παρόμοιες και ιδιαίτερα σκληρές απόψεις όσον αφορά τα ελληνοτουρκικά. Μπορεί να φταίει και η περιοχή βέβαια, καθώς στη Μάνη ευδοκιμούν οι δεξιές απόψεις».

Ένα δεύτερο δημοσίευμα σχετικά με το περιβόητο δείπνο Σαμαρά – Βορίδη προηγείται από το Ντοκουμέντο: «Γεύμα μαθαίνω ότι έλαβε χώρα πρόσφατα με τη συμμετοχή του Αντώνη Σαμαρά και του Μάκη Βορίδη στο Λιμένι της λακωνικής Μάνης και το οργάνωσε ο βουλευτής Μεσσηνίας και σαμαρικός Μίλτος Χρυσομάλλης.

Στο μενού ήταν τα εθνικά και οι κινήσεις της ηγεσίας της ΝΔ. Οι πληροφορίες από το εσωτερικό της σαμαρικής πτέρυγας της ΝΔ λένε ότι ο κ. Βορίδης έχει βελτιώσει έτι περαιτέρω τις σχέσεις του με τον Αντ. Σαμαρά. Στην πτέρυγα υπάρχει αναζήτηση για εκφραστή πέρα από τον πρώην πρωθυπουργό, ενόψει των εξελίξεων στα εθνικά και των αναταράξεων που θα προκαλέσουν στο εσωτερικό πολιτικό σκηνικό.

Τον ρόλο αυτό λένε ότι δεν μπορεί να παίξει ο Άδωνης Γεωργιάδης που πλέον δεν τον εμπιστεύεται κανείς, καθώς άλλωστε εκτιμούν ότι δεν κάνει ομαδικό παιχνίδι αλλά παίζει μόνο για πάρτη του. Και όπως λένε μετά την υποβάθμισή του, όχι με επιτυχία».

Black friday home design

 

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.

HTML με περιορισμούς

  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.