home design 800x400
home design 1170Χ320

Λιανεμπόριo: Τι ώρες θα λειτουργήσουν τα καταστήματα στο Ναύπλιο από Δευτέρα

Ψώνια στην οδό Άργους στο Ναύπλιο το βράδυ

Ο Εμπορικός και Επιχειρηματικός Σύλλογος Ναυπλίου ενημερώνει το καταναλωτικό κοινό της πόλης ότι κατόπιν των ανακοινώσεων της κυβέρνησης για την παράταση του lockdown στην Αργολίδα έως τις 25/1/2021 και την επανέναρξη του λιανεμπορίου, μπορεί να κάνει τις αγορές του με ασφάλεια ξανά.

Το προτεινόμενο ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων με click away είναι 9:00πμ – 17:00μμ, ώστε να μπορούν όλοι κατά τη διάρκεια της ημέρας να ψωνίσουν και να έχουν το χρόνο να επιστρέψουν στα σπίτια τους.

Οι έμποροι δηλώνουν πως ανυπομονούν να δούν ξανά τους πελάτες και φίλους τους έστω και με τον τρόπο αυτό.

Πώς θα γίνονται οι αγορές

Στις επιδημιολογικά επιβαρυμένες περιοχές, όπως η Αργολίδα, το λιανεμπόριο θα λειτουργεί με τη μέθοδο του click away, με τη διαδικασία παράδοσης εκτός, όπως λειτουργούσε πριν από την καθολική απαγόρευση.

Οι καταναλωτές θα πρέπει να στέλνουν τον κωδικό 2 με SMS στο 13033 προκειμένου να μεταβούν για τις αγορές τους. Θα πρέπει, δε, να κρατούν αποθηκευμένο το μήνυμα για λόγους ελέγχου, καθώς θα έχουν στη διάθεσή τους μόλις δύο (2) ώρες για να πραγματοποιούν τα ψώνια τους και να επιστρέφουν στις οικίες τους.

Οι καταναλωτές δεν επιτρέπεται να αλλάζουν περιφερειακή ενότητα (νομό) για τις αγορές τους, όπως ισχύει για το σύνολο των μετακινήσεων εν μέσω του lockdown που βρίσκεται σε ισχύ από τις αρχές Νοεμβρίου.

Θα πρέπει να τηρούνται τα αυστηρά μέτρα αποστάσεων και η χρήση μάσκας. Ειδικότερα, θα πρέπει να βρίσκονται μέσα στο κατάστημα έως 4 πελάτες σε 100 τμ, ενώ για μεγαλύτερα καταστήματα προβλέπεται ένα ακόμη άτομο/ 25 τμ. Στο ταμείο επίσης θα πρέπει να τηρούνται αποστάσεις.

Μέγιστος επιτρεπόμενος αριθμός πελατών εντός των εμπορικών κέντρων (malls), εκπτωτικών χωριών και εκπτωτικών καταστημάτων (outlets), ορίζεται στον έναν πελάτη ανά 25 τ.μ. επιφανείας κυρίως χώρου.

Θα πρέπει να τηρείται απόσταση 2 μέτρων μεταξύ των πελατών κατά την αναμονή στα ταμεία.

Επίσης αυξάνονται τα πρόστιμα κατά 50% για τις επιχειρήσεις. Παραμένει για δέκα ημέρες στα 300 ευρώ το πρόστιμο για τους παραβάτες των περιοριστικών μέτρων ενάντια στη διασπορά του κορωνοϊού. Έπειτα από 10 ημέρες θα υπάρχει μια εικόνα για την πορεία της πανδημίας μετά το άνοιγμα του λιανεμπορίου.

Κομμωτήρια, Κέντρα Αισθητικής, ΚΤΕΟ

Σε ότι αφορά τα κομμωτήρια, τα κουρεία, τα κέντρα αισθητικής και τις διαιτολογικές υπηρεσίες θα ισχύουν τα εξής:

  • Απόσταση μεταξύ θέσεων εργασίας: 2 μέτρα.
  • Οι πελάτες θα προσέρχονται μόνο κατόπιν ραντεβού, μέσω τηλεφώνου και ηλεκτρονικών μέσων.
  • Οι επιχειρήσεις οφείλουν κατά την ημερήσια έναρξη λειτουργίας τους, να συμπληρώνουν κατάλογο με τα ραντεβού των πελατών, ο οποίος θα επιδεικνύεται στα ελεγκτικά όργανα.
  • Υποχρεωτική χρήση μάσκας προστασίας για το προσωπικό και τους πελάτες.
  • Ωράριο λειτουργίας (προαιρετικό) από 7:00 π.μ. έως 8:00 μ.μ. (στην Αργολίδα όχι μετά τις 6 το απόγευμα για όσο διαρκεί το σκληρό lockdown)
  • Προαιρετική λειτουργία την Κυριακή, 24 Ιανουαρίου.
  • Ισχύουν επίσης οι περιορισμοί τέσσερα άτομα για καταστήματα έως 100 τ.μ. συν ένα άτομο για κάθε 25 τ.μ. επιπλέον. Για τις υπηρεσίες πλην των κομμωτηρίων, κουρείων και διαιτολογίας, απαιτείται η ανάπτυξη διαχωριστικού πετάσματος τύπου plexiglass.
  • Ο πληθυσμός των πελατών είναι ενιαίος, ανεξαρτήτως επιπέδων ορόφων και δεν συμπεριλαμβάνει τους εργαζόμενους.
  • ΚΤΕΟ: Οι πελάτες θα προσέρχονται μόνον κατόπιν ραντεβού, μέσω τηλεφώνου και ηλεκτρονικών μέσων. Οι επιχειρήσεις οφείλουν κατά την ημερήσια έναρξη λειτουργίας τους , να διατηρούν κατάλογο με τα ραντεβού, ο οποίος θα επιδεικνύεται στα ελεγκτικά όργανα. Η χρήση μάσκας προστασίας στο προσωπικό εργασίας είναι υποχρεωτική , όπως και η χρήση αντισηπτικού και γαντιών μιας χρήσης.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis