Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Τάσος Λάμπρου Προοδευτική Συμμαχία Ερμιονίδας

Λάμπρου: Ερωτήματα και σκέψεις για την έκτακτη επιχορήγηση του υπουργείου εσωτερικών

Ποιοι κανόνες θα τηρηθούν για τη διανομή της;

Ο Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Ερμιονίδας, επικεφαλής της Προοδευτικής Συμμαχίας Ερμιονίδας, Τάσος Λάμπρου αναφέρεται στην έκτακτη επιχορήγηση του Υπουργείου Εσωτερικών προς τους Δήμους και τις Περιφέρειες για τον κορωνοϊό και την τήρηση κανόνων για τη διανομή της.

Όπως σημειώνει:

Από πρόσφατα δημοσιεύματα, δελτία τύπου του Υπουργείου Εσωτερικών και εξαγγελίες του Υπουργού Εσωτερικών κ. Τ. Θεοδωρικάκου, ενημερωθήκαμε ότι θα μοιραστούν 60 εκατομμύρια ευρώ στους Δήμους και τις Περιφέρειες της χώρας, προκειμένου να ενισχυθούν στη μάχη κατά του covid-19 μετά τη β’ φάση της πανδημίας και το δεύτερο lockdown.

Μετά την εξαγγελία αυτή σίγουρα γεννιούνται ερωτήματα για τη διανομή αυτού του συγκεκριμένου χρηματικού ποσού, στα οποία η Πολιτεία απαιτείται να δώσει απάντηση.

Α) Πως θα γίνει αυτή η διανομή, σε ποιους Δήμους και Περιφέρειες δίνονται τα χρήματα αυτά; Υπάρχει κάποιο σχέδιο για την υλοποίηση αυτής της εξαγγελίας;

Β) Με ποια κριτήρια θα πραγματοποιηθεί η συγκεκριμένη κατανομή;

Γ) Ποιες ανάγκες θα καλυφθούν από την έκτακτη χρηματοδότηση;

Επίσης κάθε Δήμος με το ποσό που θα κατανεμηθεί, ποιες δράσεις θα αναλάβει, ποιες υποχρεώσεις θα καλύψει, πως θα αξιοποιηθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο αυτή η πρωτοβουλία της Πολιτείας;

Σε αυτό το σημείο καταθέτω τις παρατηρήσεις, σε επίπεδο δημοσίου διαλόγου που αφορούν τον Δήμο μας και ευρύτερα την τοπική μας κοινωνία. 

Οι προτεραιότητές μας και οι κανόνες που πρέπει να τηρηθούν:

Α) Να στηρίξουμε με κάθε τρόπο και κάθε μέσο τους εργαζομένους και τις επιχειρήσεις που έχουν πληγεί από την πανδημία

Β) Να ενισχυθεί ο θεσμός της κοινωνικής εργασίας και να αξιοποιηθεί αυτός από τους ανέργους του κάθε τόπου

Γ) Να υποστηριχθούν οι κοινωνικές δημοτικές δομές που υλοποιούν κοινωνικά προγράμματα με ευεργετικά αποτελέσματα στην τοπική κοινωνία.

Δ) Τα χρήματα της β’ φάσης της πανδημίας να αξιοποιηθούν για συγκεκριμένους σκοπούς και να μην έχουμε πάλι τα λάθη και τις αστοχίες της α’ φάσης που ενισχύθηκαν κωδικοί που δεν είχαν καμία σχέση με την υγειονομική κρίση (το φαινόμενο αυτό παρατηρήθηκε σε πολλούς Δήμους και στο Δήμο Ερμιονίδας)

Ε) Τέλος με τις αποφάσεις μας να στηρίξουμε τους δικούς μας επαγγελματίες της περιοχής με κάθε τρόπο, που αγωνιούν για την επιβίωσή τους, οι οποίοι πλήρωναν και θα πληρώνουν στο μέλλον τις υποχρεώσεις στο Δήμο μας με την επιστροφή της κανονικότητας, Απαιτείται ενότητα δυνάμεων για να ξεπεράσουμε και αυτή τη δύσκολη συγκυρία. Προτιμούμε για τις αγορές μας τις επιχειρήσεις του τόπου μας, κάτι που ισχύει για όλους μας και για τις προμήθειες και τις αγορές από την πλευρά του Δήμου μας.

Το θέμα θα το παρακολουθήσουμε, η έκτακτη επιχορήγηση, η οποία εύχομαι να μην είναι «ψίχουλα» να χρησιμοποιηθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.
 

Black friday home design

 

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.

HTML με περιορισμούς

  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.