Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Βιολογικός καθαρισμός

Λαϊκή Συσπείρωση: Τι θα γίνει με ύδρευση και αποχέτευση σε Άργος και Ναύπλιο;

Τι αναφέρουν σε επερώτησή τους προς τον Περιφερειάρχη οι Γόντικας και Κελλάρης.

Επερώτηση προς τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα κατέθεσαν οι περιφερειακοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης Νίκος Γόντικας και Γιάννης Κελλάρης σχετικά με την ύδρευση και αποχέτευση σε Άργος και Ναύπλιο.

Όπως αναφέρουν:

«Κύριε Περιφερειάρχη

Χρόνια τώρα τα πλατειά λαϊκά στρώματα βιώνουν στο πετσί τους τα αποτελέσματα των αντιλαϊκών πολιτικών των κυβερνήσεων στους τομείς ύδρευσης και αποχέτευσης.

Ο βιολογικός καθαρισμός Άργους – Ναυπλίου ουσιαστικά δεν λειτουργεί. Ο αγωγός μεταφοράς των λυμάτων έχει σαπίσει και τα λύματα βρωμίζουν τον Αργολικό κόλπο σε ένα κλειστό ουσιαστικά σημείο του. Ας μην μιλήσουμε και για την υγειονομική βόμβα με την χωματερή στα Γκριμάρια.

Ενώ η περιοχή έχει πλούσια υδάτινα αποθέματα (Ανάβαλος – πηγές Λέρνης), οι κάτοικοι αγοράζουν και πίνουν εμφιαλωμένο νερό. Οι πηγές της Λέρνης έχουν εγκαταλειφθεί και είναι δυνητικές εστίες επικίνδυνης μόλυνσης.

Αυτή η απαράδεκτη κατάσταση που η κύρια αιτία βρίσκεται στην πολιτική των κυβερνήσεων που βάζει σε δεύτερη μοίρα τέτοια μεγάλα λαϊκά προβλήματα, επιδεινώθηκε τα τελευταία χρόνια από την αντιπαράθεση του πρώην Περιφερειάρχη με τον Δήμαρχο Άργους – Μυκηνών. Μια αντιπαράθεση στείρα, χωρίς αρχές δυο στελεχών από τον ίδιο πολιτικό και ιδεολογικό χώρο για την πρωτοκαθεδρία, που την πλήρωσαν και την πληρώνουν τα λαϊκά στρώματα.

Ακόμα και μικρά έργα όπως η προσωρινή άρδευση χιλιάδων στρεμμάτων στα βόρεια χωριά του Δήμου Άργους – Μυκηνών που πρόσφατα έγινε δεν προχωρούσαν. Σκοτώνονταν για το τίνος είναι τα νερά και ο κόσμος ακριβοπληρώνει το νερό για ύδρευση και για άρδευση.

Ερωτάσθε λοιπόν κ. Περιφερειάρχη:

  • Τι θα κάνει η Περιφέρεια για την ύδρευση και την αποχέτευση σε Άργος – Ναύπλιο;
  • Γιατί καρκινοβατούν έργα όπως η αντικατάσταση του κεντρικού αγωγού μεταφοράς λυμάτων;
  • Γιατί δεν προχωρούν μικρά έργα για να εξασφαλίσουν στοιχειώδεις υγειονομικές συνθήκες στις πηγές της Λέρνης;»

Home design

 

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.

HTML με περιορισμούς

  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.