Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Δημαρχείο Ναυπλίου

Λαϊκή Συσπείρωση Ναυπλίου: Ο δήμαρχος θέλει η αντιπολίτευση να έχει κλειστό το στόμα

Παράπονα για τον τρόπο που επιλέχθηκε να γίνει και το νέο δημοτικό συμβούλιο.

Η Λαϊκή Συσπείρωση Ναυπλίου εκφράζει τα παράπονά της στη νέα δια περιφοράς συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, το οποίο εκτιμά ότι μπορεί να γίνει δια ζώσης σε μια μεγαλύτερη αίθουσα όπως αυτή του Βουλευτικού.

Όπως σημειώνει η δημοτική παράταξη:

«Για άλλη μια φορά συγκαλείται Δημοτικό Συμβούλιο δια περιφοράς στις 11-5-20 (μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείουή και τηλεφώνου) όταν πρακτικά υπάρχουν τρόποι να γίνει δια ζώσης με όλα τα απαραίτητα προτατευτικά μέτρα. Για παράδειγμα η αίθουσα του Βουλευτικού προσφέρεται για το σκοπό αυτό. Όμως η απόφαση του Δημάρχου είναι πολιτική γιατί θέλει η αντιπολίτευση να έχει κλειστό το στόμα και οι αποφάσεις να παίρνονται χωρίς να συζητούνται, χωρίς να εκφράζονται απόψεις, να γίνεται διάλογος και αντιπροτάσεις.

Με την τακτική αυτή, ουσιαστικά, μας αφαιρεί το δικαίωμα να συμμετέχουμε στο Δημοτικό Συμβούλιο γιατί η παρουσία μας γίνεται διακοσμητική και δεν έχει κανένα νόημα.

Στη συνεδρίαση δια περιφοράς καλούμαστε να εγκρίνουμε ή όχι την εκπόνηση γεωφυσικών και γεωτεχνικών μελετών για το έργο «Αντιμετώπιση διάβρωσης ακτών Δ.Ε. Ασίνης-Βυθισμένοι κυματοθραύστες». Καθώς και τη σύνταξη των απαραίτητων μελετών με στόχο την ολοκλήρωση και θεσμοθέτηση του νέου Γ.Π.Σ. Ναυπλιέων. Σίγουρα υπάρχει αναγκαιότητα οι μελέτες αυτές, ιδιαίτερα το Γ.Π.Σ. Ναυπλίου, να προχωρήσουν. Όμως ο Δήμος για τις μελέτες αυτές, πρόκειται να συνάψει σύμβαση με την Αναπτυξιακή Αργολίδας ΑΕ ΟΤΑ. Οι συγκεκριμένες  προγραμματικές συμβάσεις κινούνται  στα όρια της νομιμότητας μιας και η συγκεκριμένη Αναπτυξιακή δεν είναι στελεχωμένη με αντίστοιχης τάξης μελετητικά πτυχία και επομένως δε διασφαλίζει τα συμφέροντα του δημοσίου βάση της κείμενης νομοθεσίας, αλλά λειτουργεί ως ανεξάρτητος ιδιωτικός φορέας.

Από τη συνεδρίαση βέβαια αυτή δε λείπουν και οι συνεχείς αναμορφώσεις του προϋπολογισμού (7η κατά σειρά) και οι τροποποιήσεις του τεχνικού προγράμματος. Στην ουσία  ο Δήμος πορεύεται χωρίς συγκεκριμένο προϋπολογισμό και χωρίς προγραμματισμό. Οι  προεκλογικές υποσχέσεις και οι ανακοινώσεις  του Δημάρχου στα ΜΜΕ ξεφούσκωσαν πολύ γρήγορα όπως αυτό φαίνεται από την εγκατάλειψη που δείχνει τα σημάδια της παντού.

Για να καλύψει η Δημοτική Αρχή όλη αυτή την κατάσταση προσπαθεί με διάφορους τρόπους (Δημοτικά Συμβούλια δια περιφοράς) να εξουδετερώσει το ρόλο και τη δράση της αντιπολίτευσης. Εμείς ως Λαϊκή Συσπείρωση δε θα το επιτρέψουμε. Θα αντιπαρατεθούμε στην τακτική αυτή ξεσκεπάζοντας την πολιτική της Δημοτικής Αρχής προβάλλοντας και διεκδικώντας λύση στα οξυμένα και ώριμα προβλήματα του Δήμου και των πολιτών.

Η Λαϊκή Συσπείρωση έχει φωνή και το αποδεικνύει με κάθε τρόπο. Να θυμήσουμε ότι με δικές μας ενέργειες  και μέσα στην καραντίνα, ακυρώθηκε ως μη νόμιμη η απόφαση για την «ανάπλαση» του Πάρκου Κολοκοτρώνη.

Τη  Δευτέρα 11 Μαΐου ανοίγουν σχολεία , καταστήματα , αθλητικά κέντρα κλπ. Ιδιαίτερα για την επαναλειτουργία των σχολείων τα  μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση και αφορούν τις προϋποθέσεις διασφάλισης της υγείας μαθητών και διδασκόντων, δημιουργούν, για αυτούς που πιθανά δεν γνωρίζουν την κατάσταση στα σχολεία, ερωτηματικά και για όσους γνωρίζουν και εμπλέκονται στην λειτουργία τους, την βεβαιότητα ότι οι κυβερνητικοί σχεδιασμοί δεν τις διασφαλίζουν. Η κρατική ευθύνη όπως συνηθίζει η κυβέρνηση μεταφέρθηκε στις πλάτες των εκπαιδευτικών, μαθητών και γονιών.

Οι Δήμοι, καλούνται να σηκώσουν τον πλέον κρίσιμο ρόλο, χωρίς καμιά επιπλέον χρηματική υποστήριξη, αφού ως γνωστόν τους έχει ανατεθεί η ευθύνη λειτουργίας και καθαριότητας των σχολικών μονάδων.

Η Λαϊκή Συσπείρωση προσπάθησε με επερώτηση στις 4-5-20 προς το Δήμαρχο να διερευνήσει τις ενέργειες στις οποίες έχει προβεί η Δημοτική Αρχή  έτσι ώστε να διασφαλιστεί η υγεία μαθητών και εκπαιδευτικών. Δε μας έχει απαντήσει! Γιατί άραγε;

Είναι η συνήθης απαξίωση προς εκλεγμένα αιρετά μέλη ή οι ενέργειες στις οποίες έχει προβεί δεν είναι ικανοποιητικές;

Με βεβαιότητα λέμε ότι ο Δήμαρχος αποφεύγει το διάλογο καθώς  οι πράξεις του το αποδεικνύουν. Απέφυγε να συζητήσει θέματα που αφορούν στα πρόσθετα οικονομικά  μέτρα που πρέπει να παρθούν, για τη στήριξη της λαϊκής οικογένειας και την προστασία των εργαζομένων που πλήγηκαν από τα περιοριστικά μέτρα λόγω της καραντίνας. Αποφεύγει τη συζήτηση για θέματα που πρέπει να συζητηθούν αυτή τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή όπως  είναι η επαναλειτουργία των σχολείων».

Riviera Banner

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.

HTML με περιορισμούς

  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.