Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Τηλεδιάσκεψη συριζα

Το λάδι και το κρασί προβληματίζουν τους αγρότες της Κορινθίας

Η δυσκολία διάθεσης των αγροτικών προϊόντων λόγω της πανδημίας εντείνει τις ανασφάλειες

Τα πολλά και ποικίλα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο πρωτογενής τομέας και εν γένει η αγροτική οικονομία εξαιτίας των συνεπειών της πανδημίας του κορωνοϊού, ήταν το αντικείμενο ευρείας τηλεδιάσκεψης που πραγματοποιήθηκε πριν λίγες μέρες. 

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο πρώην υπουργός και νυν τομεάρχης ΣΥΡΙΖΑ Αγροτικής Πολιτικής Σταύρος Αραχωβίτης, ο βουλευτής Κορινθίας Γιώργος Ψυχογιός, ο Συντονιστής του Τμήματος ΣΥΡΙΖΑ Αγροτικής Πολιτικής Φάνης Κουρεμπές, ο πρώην Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Αγροτικής Πολιτικής Μπάμπης Κασίμης και ο συντονιστής ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Κορινθίας Γιώργος Παπασταμόπουλος με το μέλος του τοπικού τμήματος Αγροτικής Πολιτικής Γιάννη Γκούτση. 

Τους τοπικούς φορείς εκπροσώπησαν ο Κ. Παππάς εκ μέρους του Αγροτικού Συνεταιρισμού Κιάτου-Τραγάνας, οι Δ. Κουτσοδήμος και Π. Πλασσαράς από την περιοχή της Νεμέας, ο Γ. Μητρόπουλος από τον Φενεό, ο Χ. Δεμής από την περιοχή του Ξυλοκάστρου και ο Τ. Γρουμπός εκ μέρους του Συνδέσμου Φυτωριούχων Κορινθίας.

Στην τηλεδιάσκεψη συζητήθηκαν διεξοδικά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι παραγωγοί της Κορινθίας και κυρίως στους τομείς της οινοποιίας και της ελαιοκομίας, αλλά και των κηπευτικών και ειδικά της πατάτας. Επίσης, αναλύθηκε το σοβαρό ζήτημα που έχει προκύψει με την έλλειψη εργατών γης και εκφράστηκαν οι ανησυχίες όλων για τη διάθεση των προϊόντων από τις υπόλοιπες καλλιέργειες του νομού όπως είναι τα επιτραπέζια σταφύλια και τα βερίκοκα. Ο προβληματισμός έγκειται στην δυσκολία διάθεσης των προϊόντων στις αγορές δεδομένου ότι τα περισσότερα από αυτά τα απορροφούσε η εγχώρια αγορά και τα διέθετε κυρίως στις δομές τουρισμού.

Παράλληλα με την διαπίστωση των προβλημάτων συζητήθηκαν και αναλύθηκαν  οι προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ – όπως έχουν ανακοινωθεί στο πλαίσιο του προγράμματος «Μένουμε Όρθιοι» – για την υποστήριξη και ενίσχυση του πρωτογενούς τομέα, δηλαδή των αγροτών και των μεταποιητικών μονάδων.  Η συζήτηση πλούσια και εποικοδομητική παρήγαγε γόνιμους προβληματισμούς και θετικές σκέψεις.

Οι συμμετέχοντες ανανέωσαν το ραντεβού τους, με τη συμμετοχή ακόμα περισσότερων φορέων, αναμένοντας και παρακολουθώντας τις εξελίξεις στον κρίσιμο αυτό κομμάτι της Εθνικής Οικονομίας. 

Banner Home Design

Riviera Banner

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.

HTML με περιορισμούς

  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.