Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Banner Επιμελητήριο Αργολίδας

ΕΟΔΥ Banner

Εικόνα
Αγροτικά Προϊόντα

Κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου οι αγρότες της Τριφυλίας

«Η επιδρομή του COVID-19 πλήττει ανεπανόρθωτα και τον αγροτικό τομέα», σημειώνεται σε επιστολή τους

«Η επιδρομή του COVID -19, όχι μόνο δεν αφήνει ανεπηρέαστο, αλλά αντιθέτως πλήττει ανεπανόρθωτα και τον αγροτικό τομέα και κυρίως τους καλλιεργητές και παραγωγούς της περιοχής μας», σημειώνεται σε επιστολή του Αγροτικού Συλλόγου Φιλιατρών προς τον υπουργό  Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. 

Επίσης, τονίζεται: «Και τούτο, διότι η εμφάνιση και εξάπλωση του ιού στη χώρα μας και στις λοιπές ευρωπαϊκές χώρες, στις οποίες προωθούσαμε μεγάλο μέρος της παραγωγής μας, συνέπεσε χρονικά με τη συγκομιδή των πρώιμων προϊόντων θερμοκηπίου. Οι αγορές έκλεισαν, η ζήτηση περιορίστηκε δραματικά, οι τιμές λιανικής δεν έχουν καμία σχέση με την τιμή αγοράς από εμάς των προϊόντων αυτών, τα οποία είναι από τη φύση τους άμεσα αναλώσιμα και ευπαθή. Κι ενώ εξαγγέλλονται μέτρα οικονομικής στήριξης των επαγγελματιών που υπέστησαν τις οικονομικές συνέπειες της πανδημίας, μετά λύπης μας διαπιστώνουμε ότι ο κλάδος μας εξαιρείται. Το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης είναι απών. Η κρίση είναι βαθιά και θα γίνει βαθύτερη, όπως παραδέχτηκε και ο αρμόδιος υπουργός Οικονομικών. 

Και διερωτόμαστε: Είναι δυνατόν η κρίση αυτή να αφήνει ανεπηρέαστο τον αγροτικό τομέα, που είναι και ο στυλοβάτης της εθνικής οικονομίας; Ως άμεσοι αποδέκτες της δραματικής κατάστασης στην οποία έχουν περιέλθει τα μέλη μας και οι παραγωγοί της περιοχής μας, οι οποίοι αδυνατούν να καλύψουν ακόμα και το κόστος καλλιέργειας και παραγωγής, έχουμε χρέος να σας γνωστοποιήσουμε και να σας επισημάνουμε το πρόβλημα. Ως υπουργείο με τη σειρά σας έχετε υποχρέωση να δώσετε άμεσα λύση στο πρόβλημα αυτό και να λάβετε μέριμνα, ώστε να ληφθούν και για εμάς μέτρα προστασίας, όπως λαμβάνονται ήδη για τους υπόλοιπους επαγγελματικούς κλάδους».
 

 

 

Κοντός Banner

Αφίσα Μουσικού Σχολείου

 

Εικόνα

 

 

 

 

 

 

 

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.

HTML με περιορισμούς

  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.