Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
Πρωτοδικείο Κυπαρισσίας

Κουτσό το Πρωτοδικείο Κυπαρισσίας με μία Πρωτοδίκη

Συνεχίζεται η αποχή των Δικηγόρων που διαμαρτύρονται
Profile picture for user admin
από anagnostis team
ΔημοσιεύτηκεΠαρ. 28 Φεβ. 2020
κανέναΣΧΟΛΙΟ

Τουλάχιστον μέχρι τις 15 Μαρτίου θα διαρκέσει η αποχή των δικηγόρων του Δικηγορικού Συλλόγου Κυπαρισσίας. Οι δικηγόροι ζητούν την άμεση απόσπαση τουλάχιστον ενός πρωτοδίκη στο Πρωτοδικείο Κυπαρισσίας, καθώς με μία πρωτοδίκη, εκ των τριών που διέθετε λόγω πολύμηνων αδειών τους, καθίσταται ανέφικτη η λειτουργία του. 

Ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου, Θανάσης Πετρόπουλος, στις δηλώσεις του εξηγεί τους λόγους και επισημαίνει: «Όπως είναι γνωστό, ο Δικηγορικός Σύλλογος Κυπαρισσίας βρίσκεται σε αποχή από τις 12 Σεπτεμβρίου. Η αποχή αυτή έχει κλείσει ήδη έξι μήνες. Τα αιτήματά μας ήταν ελλείψεις που αφορούσαν στα Ειρηνοδικεία του Πρωτοδικείου και στο Πρωτοδικείο στο πρόσωπο μίας δικαστού, η οποία είχε πάρει μια μεγάλη άδεια. Μετά πολλές προσπάθειες κατορθώσαμε από τα τρία αυτά αιτήματα να γίνουν αποδεκτά και να ικανοποιηθούν τα δύο. 

Εδώ οφείλω να αναγνωρίσω τον πολύ θετικό ρόλο που έπαιξαν όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς, οι οποίοι μας συμπαραστάθηκαν, από το δήμαρχο Τριφυλίας μέχρι τους τοπικούς βουλευτές, όπου πρωταγωνιστικό ρόλο έπαιξε ο Περικλής Μαντάς, και βεβαίως την ηγεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης, αλλά και την ηγεσία του Αρείου Πάγου, που από κοινού κατορθώσαμε και αποσπάσαμε μία ειρηνοδίκη για να καλύψει τις ανάγκες των δύο Ειρηνοδικείων του Πρωτοδικείου Κυπαρισσίας. 

Η απόφασή μας ήταν, εφόσον ικανοποιήθηκαν τα δύο από τα τρία αιτήματά μας, να αναστείλουμε την αποχή. Πλην όμως, αυτό δεν έγινε και νιώθω την ανάγκη να εξηγήσω για ποιους λόγους. Μετά το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο της 6ης Φεβρουαρίου, που αποφάσισε την απόσπαση ειρηνοδίκου για τη θέση Ειρηνοδίκου Κυπαρισσίας, προέκυψε ένα πάρα πολύ σοβαρό πρόβλημα στη λειτουργία πλέον του Πρωτοδικείου. Δηλαδή, με λίγα λόγια, σώσαμε το Ειρηνοδικείο και το πρόβλημα δημιουργήθηκε στο Πρωτοδικείο, πολύ μεγαλύτερο και πολύ πιο σημαντικό. Τι σημαίνει; Σημαίνει ότι από τις τρεις δικαστές αυτή τη στιγμή βρίσκονται σε άδεια για λόγους υγείας οι δύο δικαστές, με ορίζοντα να επανέλθουν στην εργασία τους πάνω από έξι – επτά μήνες. Δηλαδή, μένει το Πρωτοδικείο Κυπαρισσίας με μια δικαστή και, όπως καταλαβαίνετε, είναι αδύνατον να λειτουργήσει με αυτές τις προϋποθέσεις. 

Γι’ αυτό το λόγο, λοιπόν, αποφασίσαμε στην τελευταία γενική συνέλευση που κάναμε να συνεχίσουμε την αποχή μέχρι και τις 15 Μαρτίου και να κινήσουμε πάλι τις διαδικασίες, ούτως ώστε ακόμα και σε μια έκτακτη συνεδρίαση του Δικαστικού Συμβουλίου του Αρείου Πάγου να λυθεί το πρόβλημα και να σταλεί ένας πρωτοδίκης για να καλύψει τα κενά που καθιστούν τη λειτουργία του Πρωτοδικείου Κυπαρισσίας ανέφικτη».

 

Εικόνα
Be a blogger

 

Εικόνα
Μικρές Αγγελίες

Εικόνα

 

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.

HTML με περιορισμούς

  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.