Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Πυρηνελαιουργείο Ναύπλιο

Κωστούρος για πυρηνελαιουργεία: Επιτέλους τα έγγραφα να γίνουν πράξεις (Video)

Τι δήλωσε ο δήμαρχος Ναυπλιέων για το χρόνιο πρόβλημα που απασχολεί την τοπική κοινωνία.

Λύση στο χρόνιο ζήτημα της ατμοσφαιρικής ρύπανσης και όχλησης της ευρύτερης περιοχής του Ναυπλίου ζητά ο Δήμος Ναυπλιέων, πρόβλημα που οφείλεται στη λειτουργία των πυρηνελαιουργείων στην περιοχή.

Τα πυρηνελαιουργεία βρίσκονται σε πολύ κοντινή απόσταση από την πόλη του Ναυπλίου, περίπου 2-3 χιλιόμετρα, και ανάλογα με την διεύθυνση των ανέμων, τείνουν να επηρεάζουν κάθε φορά και διαφορετικές περιοχές.

Ο Δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρος, μιλώντας στην εκπομπή «Κάθε Μέρα Ελλάδα», της ΕΡΤ3, απέδωσε ευθύνες στην Περιφέρεια και το υπουργείο για παραμέληση του ζητήματος και των κατοικήσιμων περιοχών, οι κάτοικοι των οποίων εδώ και χρόνια βρίσκονται εκτεθειμένοι σε αυξημένο κίνδυνο.

Τόνισε, πως είναι ανάγκη να γίνει εκσυγχρονισμός των εγκαταστάσεων και η λειτουργία τους να μπει σε περιβαλλοντικούς κανόνες, προκειμένου να μην μολύνονται σε μεγάλο βαθμό οι γύρω από τις εγκαταστάσεις περιοχές.

Το δημοτικό συμβούλιο εξέδωσε ψήφισμα, στο οποίο έκρινε ως μη αποδεκτή τη συνέχιση της λειτουργίας των πυρηνελαιουργείων στην περιοχή και ζητούν την μετεγκατάστασή τους σε περιοχές μη κατοικήσιμες.

«Ζητάμε επιτέλους τα έγγραφα να γίνουν πράξεις», επισήμανε μεταξύ άλλων ο δήμαρχος Ναυπλιέων.

Banner Home Design

 

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.

HTML με περιορισμούς

  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.