Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
test κορωνοϊός

Κορωνοϊός: Τέσσερα νέα κρούσματα στην Περιφέρεια Πελοποννήσου

Πόσοι είναι οι συνολικοί προσβληθέντες στις 5 περιφερειακές ενότητες.

Τέσσερα νέα κρούσματα κορωνοϊού, καταγράφηκαν στην Περιφέρεια Πελοποννήσου με τον αριθμό των προσβληθέντων να ανέρχεται πλέον σε 346.

Η ανακοίνωση της Περιφέρειας δεν συμπεριλαμβάνει τα τρία σημερινά κρούσματα που γνωστοποίησε ο ΕΟΔΥ πριν από λίγο σε Αργολίδα, Λακωνία και Κορινθία.

Ειδικότερα, στη σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε η Γενική Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας, σημειώνονται τα εξής:

«Ανακοινώνονται τέσσερα νέα κρούσματα του κορονοϊού SARS-CoV-2 στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Τρία περιστατικά καταγράφονται στην Π.Ε. Κορινθίας, εκ των οποίων δύο αναφέρονται ως στενές επαφές ήδη επιβεβαιωμένων κρουσμάτων και ένα περιστατικό στην Π.Ε. Μεσσηνίας.

Κατόπιν τούτου το σύνολο των προσβληθέντων από τον νέο κορονοϊό, ανέρχεται  στην Περιφέρειά μας σε τριακόσιους σαράντα έξι (346) και αναλυτικότερα:

  • ΠΕ Αργολίδας: σαράντα τέσσερα (44)  + δύο (2) εισαγόμενα: (46) και εκατόν εξήντα δύο(162) δομής φιλοξενίας στο Δήμο Ερμιονίδας: σύνολο διακόσια οκτώ (208) - δεν προσμετρούνται δύο (2) εισαγόμενα διαπιστωμένα σε πύλη εισόδου.
  • ΠΕ Αρκαδίας: δεκατρία (13)  + ένα (1) εισαγόμενο: σύνολο δεκατέσσερα (14) - αφαιρέθηκε το εκ παραδρομής του ΕΟΔΥ δηλωθέν περιστατικό της 02.08.2020* - δύο ενέχονται ως αρνητικά και περιλαμβάνεται στο σύνολο το ένα - δύο ελέγχονται σε άλλη Περιφέρεια και περιλαμβάνεται στο σύνολο το ένα.
  • ΠΕ Κορινθίας: εξήντα τέσσερα (64) + τρία (3) εισαγόμενα: σύνολο εξήντα επτά (67).
  • ΠΕ Λακωνίας: πέντε (5)  + ένα (1) εισαγόμενο: σύνολο έξι (6) - τρία ενέχονται ως αρνητικά και περιλαμβάνονται στη λίστα του ΕΟΔΥ έως σήμερα - δεν προσμετρούνται τέσσερα (4) εισαγόμενα διαπιστωμένα σε πύλη εισόδου.
  • ΠΕ Μεσσηνίας: σαράντα τρία (43)  + οκτώ (8) εισαγόμενα: σύνολο πενήντα ένα  (51)

Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα είναι διακόσιοι τρείς άνδρες (203) και εκατόν σαράντα τρείς γυναίκες (143).

Εκ των αναφερόμενων κρουσμάτων τριάντα (30) έχουν λάβει εξιτήριο μετά από νοσηλεία, τα δε στοιχεία του συνόλου των νοσηλευόμενων – νοσηλευθέντων ανέρχονται σε τριάντα επτά (37). Τα υπόλοιπα κρούσματα είναι προς το παρόν υπό παρακολούθηση (ανάλογα με την ημερομηνία έκθεσης) λαμβάνοντας συγκεκριμένες οδηγίες. Δύο συμπολίτες μας έχασαν τη ζωή τους.

Σημειώνεται εκ νέου ότι τα ανωτέρω στοιχεία είναι τα επίσημα στοιχεία που περιέρχονται στην Υπηρεσία μας από τη ΓΓΠΠ και τον ΕΟΔΥ (αναφορά έως 16/09/2020 ώρα 15:00) καθώς και των επίσημων στοιχείων των Νοσοκομειακών Μονάδων της Περιφέρειάς μας και επικαιροποιούνται σε καθημερινή βάση. Περαιτέρω βρίσκονται σε εξέλιξη εργαστηριακού ελέγχου περιστατικά πιθανά ή ύποπτα λοίμωξης από τον νέο κορονοϊό».

Την ανακοίνωση υπογράφει ο Βασίλειος Αθ. Διαμαντόπουλος, Ιατρός Δημόσιας Υγείας ΕΣΥ, Γενικός Διευθυντής Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Περιφέρειας Πελοποννήσου, Συντονιστής διερεύνησης επαφών κρούσματος στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Home design

Riviera Banner

 

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.

HTML με περιορισμούς

  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.