Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εργάτες γης

Κορωνοϊός: Συναγερμός για κρούσματα σε εργάτες γης στη Λακωνία

Οι δύο περιπτώσεις εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων που διενήργησε η Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Κρούσματα κορωνοϊού σε αλλοδαπούς εργάτες γης στην Λακωνία διαπιστώθηκαν στους καθημερινούς ελέγχους που διενεργεί η αρμόδια υπηρεσία της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Την ίδια στιγμή ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 6 νέα κρούσματα στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, με τα τέσσερα να εντοπίζονται στην Αργολίδα και τα δύο να αφορούν αυτά που προαναφέρθηκαν στη Λακωνία.

Πόσα κρούσματα ανακοινώνει η Περιφέρεια

Δύο νέα κρούσματα κορωνοϊού, καταγράφηκαν στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, με τον αριθμό των προσβληθέντων να ανέρχεται πλέον σε 362.

Στη σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε η Γενική Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας (στην οποία δεν συμπεριλαμβάνονται τα σημερινά κρούσματα που ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ), σημειώνονται τα εξής:

«Ανακοινώνονται δύο νέα κρούσματα του κορωνοϊού SARS-CoV-2 στην Περιφέρεια Πελοποννήσου. Ενα καταγράφεται στην Π.Ε. Αργολίδας και ένα περιστατικό καταγράφεται στην Π.Ε. Κορινθίας.

Κατόπιν τούτου το σύνολο των προσβληθέντων από τον νέο κορωνοϊό, ανέρχεται στην Περιφέρειά μας σε τριακόσιους εξήντα δύο (362) και αναλυτικότερα:

  • ΠΕ Αργολίδας: σαράντα εννέα (49) + δύο (2) εισαγόμενα: (51) και εκατόν εξήντα δύο (162) δομής φιλοξενίας στο Δήμο Ερμιονίδας: σύνολο διακόσια δέκα τρία (213) – δεν προσμετρούνται δύο (2) εισαγόμενα διαπιστωμένα σε πύλη εισόδου
  • ΠΕ Αρκαδίας: δέκα τρία (13) + ένα (1) εισαγόμενο: σύνολο δέκα τέσσερα (14) – αφαιρέθηκε το εκ παραδρομής του ΕΟΔΥ δηλωθέν περιστατικό της 02.08.2020* – δύο ενέχονται ως αρνητικά και περιλαμβάνεται στο σύνολο το ένα – δύο ελέγχονται σε άλλη Περιφέρεια και περιλαμβάνεται στο σύνολο το ένα
  • ΠΕ Κορινθίας: εβδομήντα τρία (73) + τρία (3) εισαγόμενα: σύνολο εβδομήντα έξι (76)
  • ΠΕ Λακωνίας: έξι (6) + ένα (1) εισαγόμενο: σύνολο επτά (7) - τρία ενέχονται ως αρνητικά και περιλαμβάνονται στη λίστα του ΕΟΔΥ έως σήμερα
  • δεν προσμετρούνται τέσσερα (4) εισαγόμενα διαπιστωμένα σε πύλη εισόδου
  • ΠΕ Μεσσηνίας: σαράντα τέσσερα (44) + οκτώ (8) εισαγόμενα: σύνολο πενήντα δύο (52)

Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα είναι διακόσιοι έντεκα άνδρες (211) και εκατόν πενήντα μία γυναίκες (151).

Εκ των αναφερόμενων κρουσμάτων τριάντα (30) έχουν λάβει εξιτήριο μετά από νοσηλεία, τα δε στοιχεία του συνόλου των νοσηλευόμενων – νοσηλευθέντων ανέρχονται σε τριάντα εννέα (39). Τα υπόλοιπα

κρούσματα είναι προς το παρόν υπό παρακολούθηση (ανάλογα με την ημερομηνία έκθεσης) λαμβάνοντας συγκεκριμένες οδηγίες. Δύο συμπολίτες μας έχασαν τη ζωή τους.

Σημειώνεται εκ νέου ότι τα ανωτέρω στοιχεία είναι τα επίσημα στοιχεία που περιέρχονται στην Υπηρεσία μας από τη ΓΓΠΠ και τον ΕΟΔΥ (αναφορά έως 22/09/2020 ώρα 15:00) καθώς και των επίσημων στοιχείων των Νοσοκομειακών Μονάδων της Περιφέρειάς μας και επικαιροποιούνται σε καθημερινή βάση. Περαιτέρω βρίσκονται σε εξέλιξη εργαστηριακού ελέγχου περιστατικά πιθανά ή ύποπτα λοίμωξης από τον νέο κορωνοϊό».

Την ανακοίνωση υπογράφει ο Βασίλειος Αθ. Διαμαντόπουλος, Ιατρός Δημόσιας Υγείας ΕΣΥ, Γενικός Διευθυντής Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Περιφέρειας Πελοποννήσου, Συντονιστής διερεύνησης επαφών κρούσματος στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Home design

Riviera Banner

 

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.

HTML με περιορισμούς

  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.