Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Home design μακέτα

5ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΝΑΥΠΛΙΟΥ

Κορωνοϊός στο Ναύπλιο: Κρούσμα μαθητή στο 5ο δημοτικό σχολείο

Σταμάτησε η λειτουργία της τάξης που βρέθηκε το θετικό κρούσμα και το ολοήμερο σχολείο. Υπό την επίβλεψη Χαρδαλιά το Ναύπλιο και η Αργολίδα

Θετικό κρούσμα κορωνοϊού σε μαθητή στο 5ο δημοτικό σχολείο Ναυπλίου αναστατώνει την εκπαιδευτική κοινότητα στο Ναύπλιο. Αρχικά εντοπίστηκε θετικός ο γονιός του παιδιού και στη συνέχεια ο μαθητής.

Αμέσως με ενέργειες που προβλέπονται από τον ΕΟΔΥ σταμάτησε να λειτουργεί η συγκεκριμένη τάξη που πηγαίνει ο μαθητής, ενώ παράλληλα σταμάτησε και η λειτουργία του ολοήμερου σχολείου που λειτουργεί στο κτήριο, αφού σε αυτό ενώνονται πολλά τμήματα και θα μπορεί ευκολότερα να μεταδοθεί και σε άλλους μαθητές ή εκπαιδευτικούς ο ιός.

Η ανησυχία εκπαιδευτικών και μαθητών – γονιών όμως είναι ακόμα μεγαλύτερη, αφού το υπόλοιπο κτήριο συνεχίζει να λειτουργεί. Στο κτήριο αυτό συστεγάζονται δύο σχολεία, το 2ο δημοτικό και το 5ο δημοτικό. Μάλιστα οι κοινόχρηστοι χώροι είναι κοινοί και κανείς δεν ξέρει απ΄ όσους έχουν παραμείνει στο σχολείο, αν έχει έρθει σε επαφή με το θετικό κρούσμα. 

Οι επόμενες κινήσεις είναι να γίνει απολύμανση στο σχολείο, καθώς και ιχνηλατήσεις των κρουσμάτων.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες σχεδιάζεται να γίνουν τέστ και σε άλλους μαθητές και αναζητείται ο χώρος για να δρομολογηθεί αυτή η ενέργεια.

Η είδηση που άρχισε να γίνεται γνωστή στην πόλη από το πρωί της Τετάρτης έχει δημιουργήσει μεγάλη ανησυχία.

Την ίδια ώρα σε συναγερμό είναι ευρύτερα ο δήμος Ναυπλιέων, αφού είναι υπαρκτός ο κίνδυνος τα κρούσματα στη γειτονική Νέα Τίρυνθα και σε άλλα χωριά να εξαπλωθούν.

Υπό την επίβλεψη της Πολιτικής Προστασίας και του Νίκου Χαρδαλιά είναι εντωμεταξύ από χθες η περιοχή του Ναυπλίου και της Αργολίδας γενικότερα. 

Η απόφαση αναστολής

ΑΠΟΦΑΣΗ ΑΝΑΣΤΟΛΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ 5ΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΝΑΥΠΛΙΟΥ ΛΟΓΩ COVID
ΑΠΟΦΑΣΗ ΑΝΑΣΤΟΛΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ 5ΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΝΑΥΠΛΙΟΥ ΛΟΓΩ COVID

 

 

 

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.

HTML με περιορισμούς

  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.