Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Home design μακέτα

Αρνητικός ο έλεγχος για covid-19 στους υπαλλήλους της Π.Ε. Αργολίδας

Κορωνοϊός: Ψάχνουν να βρουν ποια είναι η διασπορά στα Δίδυμα μετά τα απανωτά κρούσματα

Ξεκινά νέος κύκλος ελέγχων και καλούνται όλοι να συμμετάσχουν.

Νέο κύκλος ελέγχων για κορωνοϊό θα γίνει αύριο στα Δίδυμα από την ΚΟΜΥ Αργολίδας, που θα βρίσκεται από τις 11:30π.μ. έως τις 3 μ.μ. στο χωριό προκειμένου να κάνει drive-through τεστ Covid-19 δωρεάν, σε όλους όσους σπεύσουν να το κάνουν.

Ο δημοτικός σύμβουλος Ερμιονίδας Σπύρος Αντουλινάκης απευθύνει παράκληση σε όλους τους κατοίκους του χωριού που δεν έχουν υποβληθεί ακόμα σε έλεγχο να έρθουν για να το κάνουν ώστε να διαπιστωθεί ποια είναι η ακριβής διασπορά στην κοινότητα μετά τα απανωτά κρούσματα.

Να σημειωθεί πως την τρίτη 1 Δεκεμβρίου σε 203 αναλογους ελέγχους που διεξήχθησαν μέσω rapid test σε οδηγούς στο Κρανίδι, εντοπίστηκαν 2 κρούσματα σε ένα ποσοστό 0,98% επί του συνόλου.

Γεωργόπουλος: Δεν συντρέχει λόγος πανικού

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Ερμιονίδας Γιάννης Γεωργόπουλος σε σχετική ανακοίνωσή του σημειώνει:

«Ως είναι γνωστό, τα κινητά κλιμάκια του ΕΟΔΥ έλαβαν δείγματα και από τα αποτελέσματα προέκυψαν νέα επίσημα καταγεγραμμένα κρούσματα σε κατοίκους της Κοινότητας Διδύμων.

Ευχή όλων μας είναι η ταχεία ανάρρωση των συμπολιτών μας.

Λαμβάνοντας υπόψη την πρότερη εμπειρία μας από τις εξελίξεις στον Δήμο μας, στη χώρα μας αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο, είμαστε εν μέσω της “μάχης” που καλούμαστε να δώσουμε με την πανδημία.

Απαιτείται συλλογική και ατομική ευθύνη έτσι όπως προβλέπεται από τα Επιστημονικά Πρωτόκολλα ώστε να βγούμε νικητές.

Με το ίδιο λοιπόν αίσθημα ευθύνης, που πρέπει να μας χαρακτηρίζει, συνεχίζουμε να τηρούμε όλα εκείνα τα απαραίτητα μέτρα ατομικής προστασίας.

Όσον αφορά τον Δήμο Ερμιονίδας, θέλω να τονίσω ότι δεν συντρέχει λόγος πανικού και είναι απαραίτητη η αυστηρή τήρηση των μέτρων και των οδηγιών.

Αγαπητοί συνδημότες,

Η ενημέρωση για τα επισήμως καταγεγραμμένα κρούσματα, γίνεται αρμοδίως από τον ΕΟΔΥ, και όχι στον Δήμο ή την Δημοτική Αρχή.

Είμαι σε καθημερινή επικοινωνία με τους Επιστήμονες, παρακολουθώ προσωπικά τις εξελίξεις και σε οτιδήποτε νεότερο θα υπάρξει επίσημη ανακοίνωση για την αναλυτική και διεξοδική σας ενημέρωση για ένα μείζον θέμα που άπτεται της Δημόσιας Υγείας.

Τηρούμε τα μέτρα, μένουμε ασφαλείς και προστατεύουμε το μείζον αγαθό της Δημόσιας Υγείας».

Λάμπρου: Τώρα χρειάζεται να μείνουμε ενωμένοι

Ο επικεφαλής της Προοδευτικής Συμμαχίας Ερμιονίδας, δημοτικός σύμβουλος, Τάσος Λάμπρου, αναφορικά με τα κρούσματα που έχουν προκύψει αναφέρει:

«Τώρα που η υγειονομική κρίση μας χτύπησε ξανά την πόρτα της τοπικής μας κοινωνίας, απαιτείται να παραμείνουμε όλοι ενωμένοι και αποφασισμένοι να δώσουμε με επιτυχία αυτήν την μάχη.

Απαιτείται να τηρούμε όλοι τους κανόνες που επιβάλει το υγειονομικό πρωτόκολλο και εφαρμόζεται τόσο από την Ευρωπαϊκή ένωση όσο και από την Ελληνική πολιτεία, γι’ αυτό όταν είμαστε σε «καραντίνα» σε εγκλεισμό ο στόχος είναι να γίνεται εφαρμογή από όλους , δεν χρειάζονται άσκοπες μετακινήσεις , προσωπικές και κοινωνικές επαφές.

Ήταν σημαντικό ότι στο δήμο μας μετά τα τελευταία κρούσματα εντατικοποιήθηκαν οι έλεγχοι από τον ΕΟΔΥ και αυτοί θα συνεχιστούν με βάση την πορεία της εμφάνισης του covid-19 στην περιοχή μας.

Προσωπικά είχα επισημάνει τόσο Α’ φάση και ιδιαίτερα στην Β’ φάση της πανδημίας να είχαν εντατικοποιηθεί οι έλεγχοι και να υπήρχε ένας ευκολότερος, οικονομικότερος τρόπος για ιδιαίτερο προσωπικό έλεγχο με την συμμετοχή του κράτους. Οι έλεγχοι και η ατομική ευθύνη είναι ο μηχανισμός για τον περιορισμό της διασποράς στην κοινότητα.

Σε αυτήν την δύσκολη χρονιά , στην οποία διανύουμε τον 12ο μήνα μάθαμε να ζούμε με τον φόβο του covid-19 , ενημερωθήκαμε πως πρέπει να συμπεριφερόμαστε για να τον αποφύγουμε , αλλά και πως θα διαχειριστούμε το φαινόμενο της αρρώστιας και της αποθεραπείας από τον κορωνοϊό άρα χρειάζεται να συνεχιστεί η πολύπλευρη ενημέρωση σε όλα τα επίπεδα από τα αρμόδια όργανα της πολιτείας. Στο πόλεμο απαιτείται να ακούμε προσεκτικά τις οδηγίες , τις συμβουλές , τις παροτρύνσεις για να δώσουμε νικηφόρα αυτήν την μάχη, για να είμαστε όλοι εδώ και την επόμενη μέρα να χαρούμε τις χαρές της ζωής που σχετίζονται με τις προσωπικές και κοινωνικές σχέσεις.

Αξίζει όμως σε αυτήν τη δύσκολη συγκυρία και με τα τελευταία περιστατικά που προέκυψαν στο δήμο μας να παραμείνουμε ενωμένοι , δεν χρειάζεται να βγάλουμε εύκολα συμπεράσματα , η άστοχη φλυαρία πρέπει να σταματήσει , μακριά από εμάς συμπεριφορές που δημιουργούν κοινωνικούς αποκλεισμούς, κοινωνικά στίγματα, οι περιθωριοποιήσεις και εύκολοι εξοστρακισμοί ανήκουν σε άλλες εποχές. Τηρούμε όλοι τους κανόνες , σεβόμαστε τον εαυτό μας και τους συνανθρώπους μας, δεν ενοχοποιούμε κανένα, διατηρούμε την ενότητα της τοπικής μας κοινωνίας.

Δίνουμε την μάχη όλοι μαζί, κλείνουμε ένα μεγάλο ραντεβού , όλοι μαζί να ανταμώσουμε , να χαρούμε τις χαρές της ζωής.

Το τρίπτυχο μας πρέπει να είναι

Τήρηση κανόνων – πολύπλευρη αντικειμενική ενημέρωση – ενότητα της τοπικής μας κοινωνίας».

 

 

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.

HTML με περιορισμούς

  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.