Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Έλεγχοι για μάσκα πρόστιμα κορωνοϊός

Κορωνοϊός: Ποιοι εξαιρούνται από υποχρεωτική χρήση μάσκας και απαγόρευση κυκλοφορίας

Διευκρινίσεις Χαρδαλιά για τα μέτρα που θα ισχύσουν από αύριο στις «Πορτοκαλί» και «Κόκκινες» περιοχές.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς διευκρίνησε πώς μπορούν να μετακινούνται όσοι εργάζονται κατά τη διάρκεια της απαγόρευσης κυκλοφορίας (00:30-05:00) και ποιοι εξαιρούνται από την υποχρεωτική χρήση μάσκας.

Για απαγόρευση κυκλοφορίας:

  • Οι δημοσιογράφοι και οι άνθρωποι των ΜΜΕ μετακινούνται με την ιδία διαδικασία που μετακινούνταν κατά την περίοδο του lockdown της πρώτης φάσης της πανδημίας.
  • ​Οι εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα πρέπει να φέρουν βεβαίωση άδειας κυκλοφορίας από τον εργοδότη.
  • Σε περιπτώσεις άλλων εργαζομένων φυσικών προσώπων, που πρέπει να μετακινηθούν κατά τις ώρες απαγόρευσης, όπως ελεύθερων επαγγελματιών επιτηδευματιών, απασχολούμενων, συμπληρώνουν το αντίστοιχο έντυπο που θα βρίσκεται στο πληροφοριακό σύστημα Εργάνη.
  • Οι δημόσιοι υπάλληλοι για την κατ' εξαίρεση μετακίνησή τους πρέπει να φέρουν υποχρεωτικά την αστυνομική τους ταυτότητα ή διαβατήριο

Υποχρεωτική χρήση μάσκας:

  • Εξαιρούνται όσοι κάνουν άσκηση σε εξωτερικό χώρο,
  • Οδηγοί που είναι μόνοι τους στο αυτοκίνητο ή με συγγενείς πρώτου βαθμού.
  • Στη γυμναστική, στα σχολεία, δεν είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας, στα διαλλείματα, όμως, είναι!

Επίσης, τόνισε: «Στα κέντρα διασκέδασης και στα μπαρ απαγορεύεται ρητά η ζωντανή μουσική και η διασκέδαση γίνεται αποκλειστικά με καθήμενους και πληρότητα 30% της αδείας, ενώ στην εστίαση επιτρέπεται η ζωντανή μουσική έως τρία άτομα χωρίς μικροφωνική, με υποχρεωτικά όλους τους πελάτες καθήμενους και 50% των προβλεπόμενων καθισμάτων της αδείας τους».

Ο κ. Χαρδαλιάς είπε ακόμη: «Η κατάσταση είναι εξαιρετικά κρίσιμη και για να μην εξελιχθούν τα πράγματα προς το χειρότερο πρέπει να παραμείνουμε όλοι σε εγρήγορση, σε ετοιμότητα, να περιορίσουμε τον ρυθμό μετάδοσης του ιού».

Black friday home design

 

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.

HTML με περιορισμούς

  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.