Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Κορωνοϊός κρούμσματα Περιφέρεια Πελοποννήσου

Κορωνοϊός: Νέο κρούσμα στην Αργολίδα - Πέντε μέσα σε μια μέρα στην Περιφέρεια Πελοποννήσου

Ανησυχία στην Κορινθία για τα συνεχή νέα κρούσματα Covid-19. Προς το παρόν καταγράφονται από ένα σε Αργολίδα και Κορινθία. Επίσημη ενημέρωση από την Γενική Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας.

Πέντε επιπλέον κρούσματα του νέου κορωνοϊού καταγράφηκαν στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, χθες Δευτέρα 3 Αυγούστου, ανεβάζοντας σε 218 τον αριθμό των προσβληθέντων.

Τα τρία από αυτά καταγράφηκαν στην Κορινθία, που είναι και ο νομός που πλήτεται περισσότερο αυτή την στιγμή, το ένα καταγράφεται προς το παρόν στην Αργολίδα και το πέμπτο και αυτό προς το παρόν καταγράφεται στην Αρκαδία. Να θυμίσουμε πως ήδη ένα που καταγράφηκε αρχικά στην Αρκαδία, το πήραν τελικά πίσω, αφαιρώντας το από το σύνολο. Να δούμε αν τα δύο που στην ανακοίνωση της Περιφέρειας κρατείται μία επιφύλαξη με τον χαρακτηρισμό «προς το παρόν», θα έχουν την ίδια τύχη.

Ειδικότερα, στην ανακοίνωση που εξέδωσε η Γενική Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας σημειώνονται τα εξής:

«Ανακοινώνονται πέντε νέα κρούσματα του κορονοϊού SARS-CoV-2 στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Ειδικότερα τρία κρούσματα καταγράφονται στην Π.Ε. Κορινθίας εκ των οποίων ένα από στενή επαφή πρόσφατου επιβεβαιωμένου κρούσματος, ένα κρούσμα που καταγράφεται προς το παρόν στην Π.Ε. Αρκαδίας και ένα κρούσμα που καταγράφεται, επίσης προς το παρόν, στην Π.Ε. Αργολίδας.

Για τα ανωτέρω κρούσματα έχει πραγματοποιηθεί και είναι σε εξέλιξη επί του παρόντος ιχνηλάτηση επαφών και χορήγηση οδηγιών από τη ΓΓΠΠ, σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ, το ΕΚΑΒ και τη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Σημειώνεται εκ νέου ότι το περιστατικό που χρεώθηκε ως νέο κρούσμα του κορονοϊού SARS-Cov 2 στις 2.8.2020 στην Π.Ε. Αρκαδίας, δεν αντιστοιχεί σε κάτοικο ή επισκέπτη της περιοχής, καθώς εκ παραδρομής δηλώθηκε από τον ΕΟΔΥ, μετά από επιβεβαίωση και ενέργειες της Υπηρεσίας μας.

Κατόπιν τούτου το σύνολο των προσβληθέντων από τον νέο κορονοϊό, ανέρχεται στην Περιφέρειά μας σε διακόσιους δεκαοκτώ (218) και αναλυτικότερα:

  • ΠΕ Αργολίδας: επτά(7)+ δύο (2) εισαγόμενα: (9) και εκατόν εξήντα δύο (162) δομής φιλοξενίας στο Δήμο Ερμιονίδας: σύνολο εκατόν εβδομήντα ένα (171) αφαιρέθηκαν από την επίσημη επικαιροποιημένη αναφορά του ΕΟΔΥ πρόσθετα δύο (2) και δεν προσμετρούνται δύο (2) εισαγόμενα διαπιστωμένα σε πύλη εισόδου*
  • ΠΕ Αρκαδίας: τρία (3)+ ένα (1) εισαγόμενο: σύνολο τέσσερα (4)* Αφαιρέθηκε το εκ παραδρομής του ΕΟΔΥ δηλωθέν περιστατικό της 02.08.2020* + ένα ενέχεται ως αρνητικό και δεν περιλαμβάνεται επί του συνόλου
  • ΠΕ Κορινθίας: είκοσι τρία (23)+ δύο (2) εισαγόμενα: σύνολο εικοσιπέντε (25)
  • ΠΕ Λακωνίας: ένα (1) + ένα (1) εισαγόμενο : σύνολο δύο (2)** αφαιρέθηκαν από την επίσημη επικαιροποιημένη αναφορά του ΕΟΔΥ πρόσθετα τρία (3) εισαγόμενα διαπιστωμένα σε πύλη εισόδου και δεν προσμετρούνται**
  • ΠΕ Μεσσηνίας: δεκατέσσερα (14) + δύο (2) εισαγόμενα: σύνολο δεκαέξι (16)*** αφαιρέθηκε από την επίσημη επικαιροποιημένη αναφορά του ΕΟΔΥ πρόσθετο ένα (1)***

Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα είναι εκατόν εικοσιένας (121) άνδρες και ενενήντα επτά γυναίκες (97).

Εκ των αναφερόμενων κρουσμάτων δεκαεννέα (19) έχουν λάβει εξιτήριο μετά από νοσηλεία, τα δε στοιχεία του συνόλου των νοσηλευόμενων – νοσηλευθέντων ανέρχονται σε είκοσι επτά (27). Τα υπόλοιπα κρούσματα είναι προς το παρόν υπό παρακολούθηση (ανάλογα με την ημερομηνία έκθεσης) λαμβάνοντας συγκεκριμένες οδηγίες. Δύο συμπολίτες μας έχασαν τη ζωή τους.

Σημειώνεται εκ νέου ότι τα ανωτέρω στοιχεία είναι τα επίσημα στοιχεία που περιέρχονται στην Υπηρεσία μας από τη ΓΓΠΠ και τον ΕΟΔΥ (αναφορά έως 02/08/2020ώρα 15:00) καθώς και των επίσημων στοιχείων των Νοσοκομειακών Μονάδων της Περιφέρειας μας και επικαιροποιούνται σε καθημερινή βάση.

Περαιτέρω βρίσκονται σε εξέλιξη εργαστηριακού ελέγχου περιστατικά πιθανά ή ύποπτα λοίμωξης από τον νέο κορονοϊό».

Την ανακοίνωση υπογράφει ο Βασίλειος Αθ. Διαμαντόπουλος, Ιατρός Δημόσιας Υγείας ΕΣΥ, Γενικός Διευθυντής Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Περιφέρειας Πελοποννήσου, Συντονιστής διερεύνησης επαφών κρούσματος στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Γιατί πλάκωσε εσπευσμένα ο ΕΟΔΥ στον Πόρο και η σχέση με την Αργολίδα

Banner Home Design

Riviera Banner

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.

HTML με περιορισμούς

  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.