Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Μάσκα κορωνοϊός

Κορωνοϊός: Μάσκες παντού σε Αργολίδα και Κορινθία;

Νέα μέτρα στο τραπέζι μετά τη νέα έξαρση κρουσμάτων. Έκτακτη σύσκεψη λοιμωξιολόγων. Σοβαρή πιθανότητα για υποχρεωτική χρήση μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους και στις «κίτρινες» περιοχές.

Εκτάκτως συνήλθε η επιτροπή λοιμωξιολόγων το βράδυ της Τετάρτης για την εκτίμηση της κατάστασης μετά την καταγραφή των 1.547 νέων κρουσμάτων κορωνοϊού στην Ελλάδα.

Το ενδεχόμενο επιβολής lockdown στη Θεσσαλονίκη εξετάζεται σοβαρά, μετά και τα 384 νέα κρούσματα την Τετάρτη.

Στο επίπεδο 4 (κόκκινο) βρίσκονται ήδη οι περιοχές της Κοζάνης και της Καστοριάς, ενώ από την Πέμπτη ξεκινά η εφαρμογή του lockdown τόσο στα Ιωάννινα, όσο και στις Σέρρες που σήμερα εμφάνισαν 158 κρούσματα.

Στο τραπέζι έχει ήδη πέσει η χρήση μάσκας σε εξωτερικούς και εσωτερικούς χώρους και στις «κίτρινες» περιοχές, μία εξέλιξη για την οποία προετοίμασε το έδαφος ο Σωτήρης Τσιόδρας στην τελευταία ενημέρωση. Αν επιβεβαιωθεί αυτό το σενάριο τότε στην Αργολίδα η μάσκα θα γίνει υποχρεωτική παντού, καθώς βρίσκεται στο 2ο επίπεδο (Κίτρινο). Το ίδιο θα ισχύσει και για την Κορινθία.

Ακόμα εξετάζεται η απαγόρευση εξόδου από τις «πορτοκαλί» περιοχές, ώστε να περιοριστεί η διασπορά στους όμορους δήμους.

Η σύσκεψη των λοιμωξιολόγων ήταν προγραμματισμένη για την Πέμπτη το απόγευμα, ωστόσο μετά την καταμέτρηση των νέων κρουσμάτων την Τετάρτη και τη ραγδαία αύξηση μέσα σε ένα 24ωρο, κρίθηκε σκόπιμο να επισπευστούν οι εκτιμήσεις και να ληφθούν άμεσα αποφάσεις για πιθανά νέα μέτρα.

Home design

 

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.

HTML με περιορισμούς

  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.