Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
 Τμήμα Υγείας ΣΥΡΙΖΑ Αργολίδας: Τα 6 μέτρα που πρέπει να ληφθούν στο νομό

Κορωνοϊός: Κάλεσμα για εθελοντές από τον ΣΥΡΙΖΑ Αργολίδας

Προτάσεις για την προστάσία του πολίτη και την οργάνωση του εθελοντισμού.

Με νέα ανακοίνωσή του το Τμήμα Υγείας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α Αργολίδας αναφέρεται στο κομμάτι της προστασίας του πολίτη και της οργάνωσης του εθελοντισμού, προτείνοντας τα εξής:

Να προστατεύσουμε τον πολίτη:

Είναι γνωστό ιστορικά σε όλους ότι σε περιόδους οικονομικής και κοινωνικής κρίσης και στην διάρκεια τους, παρατηρούνται φαινόμενα κερδοσκοπίας και αισχροκέρδειας. 

Τα φαινόμενα αυτά που αφορούν στην προκείμενη περίπτωση τα προστατευτικά είδη για την ασφάλεια των πολιτών (γάντια, μάσκες κλπ), πρέπει να ενταχτούν άμεσα στους ελεγκτικούς κρατικούς μηχανισμούς και να μην αφήνονται στο έλεος της “αυτορύθμισης” της αγοράς. Κατά δεύτερο λόγο και ενώ υπάρχουν τραγικές ελλείψεις προστατευτικών υλικών στους εργαζόμενους υγειονομικούς σε όλη τη χώρα, αυτά τα υλικά που προστατεύουν όλους τους πολίτες θα πρέπει να διανέμονται δωρεάν (αφού φροντίσουν τα υπουργεία για μαζικές παραγγελίες) με σταθμούς διανομής τα κέντρα υγείας, τα αγροτικά ιατρεία, όλες τις υγειονομικές υπηρεσίες και ακόμα και τα φαρμακεία, χωρίς κανένα κόστος για τον πολίτη.

 Να οργανώσουμε τον εθελοντισμό.

Εκτός από τις αναγκαίες προσλήψεις υγειονομικού προσωπικού που πρέπει αμέσως να ολοκληρωθούν (τουλάχιστον 4.000 γιατροί-νοσηλευτές κλπ), λόγω της κρισιμότητας της πανδημίας, πρέπει να οργανωθεί και η εθελοντική προσφορά στον χώρο της υγείας.

Έτσι πχ οι γιατροί, νοσηλευτές, τεχνολόγοι εργαστηρίων, διοικητικοί που έχουν συνταξιοδοτηθεί ή εργάζονται τώρα στον ιδιωτικό τομέα υγείας και εργάστηκαν παλαιότερα στα νοσοκομεία Άργους-Ναυπλίου και στα κέντρα Υγείας του νομού, μπορούν άμεσα να προσφέρουν διαθεσιμότητα εθελοντικής εργασίας. Ο χώρος του Νοσοκομείου τους είναι γνωστός. Αυτό ισχύει βέβαια και για όλο το δυναμικό της υγείας που εργάζεται στον ιδιωτικό τομέα (νοσηλευτές, γιατροί, ψυχολόγοι, επισκέπτες υγείας, κοινωνικοί λειτουργοί).

Το συντονισμό και την ευθύνη για όλα αυτά τον έχουν βεβαίως τα επιστημονικά συμβούλια και νοσηλευτικές επιτροπές των δύο νοσοκομείων, καθώς και τα αντίστοιχα όργανα των Κέντρων Υγείας (σωματεία, επιστημονικοί υπεύθυνοι).

Καταλυτικός βεβαίως είναι και ο ρόλος των επιστημονικών συλλόγων (ιατρικού, οδοντιατρικού, φαρμακευτικού, Ένωση Νοσηλευτών κτλ) των σωματείων εργαζομένων και του ΕΕΣ

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.

HTML με περιορισμούς

  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.