Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
στοπ κορωνοϊό

Κορωνοϊός: Εντυπωσιάζει ο αριθμός κρουσμάτων στην Αργολίδα

Την ώρα που κοκκινίζει όλη η Ελλάδα και εφαρμόζεται lockdοwn αλα Γαλλικά, ο νομός Αργολίδας αντιστέκεται

Χαμηλά νούμερα μέχρι αυτή την ώρα, στην Ημερήσια έκθεση επιτήρησης COVID-19 του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας, διατηρεί ο νομός Αργολίδας.

Αν μάλιστα εξαιρέσει κανείς τα 162 κρούσματα στη δομή φιλοξενίας στην Ερμιονίδα, από την αρχή της νόσου η Αργολίδα καταγράφει μόλις 90 κρούσματα, από οποία μάλιστα τα 2 είναι εισαγόμενα (στοιχεία Περιφέρειας Πελοποννήσου στις 30.10.2020).

Παρόλα αυτά ο νομός, στο Χάρτη υγειονομικής ασφάλειας και προστασίας από τον Covid-19, διατηρεί μέχρι σήμερα το κίτρινο χρώμα (Επίπεδο 2 Επιτήρησης).

Χάρτης Υγειονομικής Ασφάλειας και Προστασίας από τη λοίμωξη covid-19 στις 31.10.2020

 

Τα λιγοστά κρούσματα συγκριτικά με άλλες περιοχές, ακόμα και της Πελοποννήσου δίνουν ελπίδες, ότι η Αργολίδα, αν συνεχίσει να προσέχει πιθανόν να μπορέσει να περάσει πιο ήπια, τις δύσκολες μέρες του χειμώνα που έρχονται.

Να σημειωθεί βέβαια ότι δεν είναι γνωστός ο αριθμός των τεστ που γίνονται στην περιοχή, ώστε να μπορέσει να γίνει σύγκριση με άλλους νομούς οι οποίοι παρουσιάζουν κατακόρυφη αύξηση των θετικών κρουσμάτων, όπως η «γειτονική» Αττική, η οποία έχει οδηγηθεί στη ζώνη Αυξημένου Κινδύνου.

Προβληματισμό ωστόσο δημιουργεί το γεγονός της κοντινής απόστασης με την Αθήνα η οποία παρουσιάζει ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων, ενώ η μετακίνηση μεταξύ των νομών επιτρέπεται.

Να σημειωθεί ότι το ειδικό lockdοwn αλα Γαλλικά που θα εφαρμοστεί από την ερχόμενη Τρίτη επιφέρει αλλαγές στον επιδημιολογικό χάρτη καθώς η επικράτεια θα χωρίζεται σε 2 ζώνες, επιτήρησης και αυξημένου κινδύνου, αντί για 4 που ισχύει. Στην πρώτη ζώνη εντάσσονται οι πράσινες και κίτρινες περιοχές, ενώ στη δεύτερη ζώνη αυξημένου κινδύνου εντάσσονται οι πορτοκαλί και κόκκινες περιοχές, δηλαδή Αττική και όλη η Βόρεια Ελλάδα.

Η Αργολίδα επομένως – αν δεν αλλάξει κάτι μέχρι τις 3 Νοέμβρη – θα συνεχίσει να βρίσκεται στην πρώτη ζώνη επιτήρησης και η Αττική στη δεύτερη ζώνη αυξημένου κινδύνου.

Home design

 

Σχόλια

ΠΑΣΣΑΛΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ (χωρίς επαλήθευση) Σάββατο 31/10/2020 - 19:46

Το ερώτημα παραμένει. Γίνονται τέστ και ποιά είναι τα αποτελέσματά τους? Μήπως βρεθούμαι σε δύσκολη και μη
αναστρέψιμη κατάσταση μετά από μία <ωραία πραγματικότητα>?
Τι έγινε με το κρούσμα στο αρχαιολογικό μουσείο?

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.

HTML με περιορισμούς

  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.