home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
ΚοινωνίαΑρχείο

Κορωνοϊός: Εμβολιαστικά κέντρα σε Κρανίδι και Λυγουριό – Μέχρι πότε θα κρατήσει η ταλαιπωρία

Από το Υπουργείο Υγείας ανακοινώθηκε ότι εντός του Φεβρουαρίου θα λειτουργήσουν εμβολιαστικά κέντρα στα Κέντρα Υγείας Κρανιδίου και Λυγουριού για την καλύτερη εξυπηρέτηση των εμβολιαζομένων πολιτών και την κάλυψη των αναγκών της περιοχής.

Παράλληλα πραγματοποιήθηκε συνάντηση του βουλευτή Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας Γιάννη Ανδριανού με τον αναπληρωτή Υπουργό Υγείας Βασίλη Κοντοζαμάνη για τα ζητήματα υγείας στην Αργολίδα, την κάλυψη των κενών, τον προγραμματισμό του εμβολιασμού και την κατασκευή νέου νοσοκομείου.

συνάντηση του βουλευτή Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας Γιάννη Ανδριανού με τον αναπληρωτή Υπουργό Υγείας Βασίλη Κοντοζαμάνη για τα ζητήματα υγείας στην Αργολίδα

 

Με αφορμή την εν λόγω συνάντηση ο κ. Ανδριανός έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Συζητήσαμε σήμερα με τον Υπουργό και διά ζώσης, τα ζητήματα που αφορούν τη δημόσια υγεία στην Αργολίδα, και θέλω και δημοσίως να τον ευχαριστήσω για τη θετική του ανταπόκριση.

Όπως επεσήμανε και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, η πανδημία ανέδειξε την ανάγκη να ενισχυθεί ουσιαστικά το δημόσιο εθνικό σύστημα υγείας. Στο πλαίσιο αυτό, έθεσα στον Υπουργό την ανάγκη κάλυψης των κενών σε ιατρικό, νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό στις δύο νοσηλευτικές μονάδες και τα Κέντρα Υγείας της Αργολίδας.

Επίσης, στο πλαίσιο του αποτελεσματικού προγραμματισμού του εμβολιασμού έναντι του κορονοϊού, ζήτησα από τον Υπουργό να λειτουργήσει ως εμβολιαστικό κέντρο και το Κέντρο Υγείας Κρανιδίου, καθώς η μετάβαση από το Κρανίδι στο Ναύπλιο, στο Άργος ή τις Σπέτσες, ιδίως για ανθρώπους μεγαλύτερης ηλικίας και με υποκείμενα νοσήματα είναι δυσχερής ιδιαίτερα δεδομένων των συνθηκών.

συνάντηση του βουλευτή Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας Γιάννη Ανδριανού με τον αναπληρωτή Υπουργό Υγείας Βασίλη Κοντοζαμάνη για τα ζητήματα υγείας στην Αργολίδα

 

Τέλος, συζητήσαμε τον μεγάλο στόχο της κατασκευής νέου σύγχρονου νοσοκομείου στη Δαλαμανάρα, ιδιαίτερα δεδομένης της βούλησης του Περιφερειάρχη κ. Νίκα να συμβάλει ουσιαστικά με χρηματοδότηση 50 εκ. ευρώ. Όπως με διαβεβαίωσε ο Υπουργός η Κυβέρνηση βλέπει θετικά την προοπτική του νέου νοσοκομείου και το έργο θα εξεταστεί στο πλαίσιο του γενικού σχεδιασμού.

Ξανά, με αυτή την ευκαιρία, θέλω να εκφράσω την ευγνωμοσύνη όλων μας στους άνδρες και τις γυναίκες της υγείας που όλους αυτούς τους μήνες βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της μάχης εναντίον της πανδημίας. Η ενίσχυση του ΕΣΥ και η διασφάλιση των υλικών, θεσμικών και ηθικών προϋποθέσεων για την επιτέλεση του έργου των ανθρώπων της υγείας είναι αυτονόητη υποχρέωση και πρώτη προτεραιότητα της δημόσιας δράσης μας».

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Διαβάστε ακόμα

Back to top button