Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Κορωνοϊος 12-8-2020 Γεωγραφική κατανομή

Κορωνοϊός: Δύο ακόμα κρούσματα στην Περιφέρεια Πελοποννήσου

338 οι συνολικοί προσβληθέντες από τον ιό στις πέντε περιφερειακές ενότητες.

Δύο νέα κρούσματα κορωνοϊού, καταγράφηκαν στην Περιφέρεια Πελοποννήσου με τον αριθμό των προσβληθέντων να ανέρχεται πλέον σε 338.

Η Περιφέρεια καταγράφει από ένα κρούσμα σε Αργολίδα και Αρκαδία χωρίς να συμπεριλαμβάνει ακόμα τα δύο σημερινά κρούσματα που ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ σε Μεσσηνία και Αργολίδα αντίστοιχα.

Ειδικότερα, στη σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε η Γενική Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας, σημειώνονται τα εξής:

«Ανακοινώνονται δύο νέα κρούσματα του κορονοϊού SARS-CoV-2 στην Περιφέρεια Πελοποννήσου. Ενα περιστατικό καταγράφεται στην Π.Ε. Αργολίδας και ένα περιστατικό στην Π.Ε. Αρκαδίας.

Κατόπιν τούτου το σύνολο των προσβληθέντων από τον νέο κορονοϊό ανέρχεται στην Περιφέρειά μας σε τριακόσιους τριάντα οκτώ (338) και αναλυτικότερα:

  • ΠΕ Αργολίδας: σαράντα ένα (41) + δύο (2) εισαγόμενα: (43) και εκατόν εξήντα δύο ( 162 ) δομής φιλοξενίας στο Δήμο Ερμιονίδας: σύνολο διακόσια πέντε (205) – δεν προσμετρούνται δύο (2) εισαγόμενα διαπιστωμένα σε πύλη εισόδου
  • ΠΕ Αρκαδίας: δεκατρία (13) + ένα (1) εισαγόμενο: σύνολο δεκατέσσερα (14) – αφαιρέθηκε το εκ παραδρομής του ΕΟΔΥ δηλωθέν περιστατικό της 02.08.2020* – δύο ενέχονται ως αρνητικά και περιλαμβάνεται στο σύνολο το ένα – δύο ελέγχονται σε άλλη Περιφέρεια και περιλαμβάνεται στο σύνολο το ένα
  • ΠΕ Κορινθίας: εξήντα ένα (61) + τρία (3) εισαγόμενα: σύνολο εξήντα τέσσερα (64)
  • ΠΕ Λακωνίας: πέντε (5) + ένα (1) εισαγόμενο: σύνολο έξι (6) – τρία ενέχονται ως αρνητικά και περιλαμβάνονται στη λίστα του ΕΟΔΥ έως σήμερα – δεν προσμετρούνται τέσσερα (4) εισαγόμενα διαπιστωμένα σε πύλη εισόδου
  • ΠΕ Μεσσηνίας: σαράντα ένα (41) + οκτώ (8) εισαγόμενα: σύνολο σαράντα εννέα (49)

Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα είναι εκατόν ενενήντα εννέα άνδρες (199) και εκατόν τριάντα εννέα γυναίκες (139).

Εκ των αναφερόμενων κρουσμάτων είκοσι εννέα (29) έχουν λάβει εξιτήριο μετά από νοσηλεία, τα δε στοιχεία του συνόλου των νοσηλευόμενων – νοσηλευθέντων ανέρχονται σε τριάντα έξι (36). Τα υπόλοιπα κρούσματα είναι προς το παρόν υπό παρακολούθηση (ανάλογα με την ημερομηνία έκθεσης)

λαμβάνοντας συγκεκριμένες οδηγίες. Δύο συμπολίτες μας έχασαν τη ζωή τους.

Σημειώνεται εκ νέου ότι τα ανωτέρω στοιχεία είναι τα επίσημα στοιχεία που περιέρχονται στην Υπηρεσία μας από τη ΓΓΠΠ και τον ΕΟΔΥ (αναφορά έως 14/09/2020 ώρα 15:00) καθώς και των επίσημων στοιχείων των Νοσοκομειακών Μονάδων της Περιφέρειάς μας και επικαιροποιούνται σε καθημερινή βάση. Περαιτέρω βρίσκονται σε εξέλιξη εργαστηριακού ελέγχου περιστατικά πιθανά ή ύποπτα λοίμωξης από τον νέο κορονοϊό».

Την ανακοίνωση υπογράφει ο Βασίλειος Αθ. Διαμαντόπουλος, Ιατρός Δημόσιας Υγείας ΕΣΥ, Γενικός Διευθυντής Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Περιφέρειας Πελοποννήσου, Συντονιστής διερεύνησης επαφών κρούσματος στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Banner Home Design

Riviera Banner

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.

HTML με περιορισμούς

  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.