home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
ΡεπορτάζΑρχείο

Κορωνοϊός: «Βράζει» η Νέα Τίρυνθα με την Αργολίδα να καταγράφει αρνητική πρωτιά Πανελλαδικά

Προβληματίζουν τα επιδημιολογικά στοιχεία στην Αργολίδα που σήμερα 7 Ιανουαρίου καταγράφει 26 νέα κρούσματα, έχοντας την τρίτη χειρότερη επίδοση στην Ελλάδα μετά από Αθήνα (187), Θεσσαλονίκη (65) και Λάρισα (31). Τα περισσότερα εντοπίζονται σε μία περιοχή, και συγκεκριμένα στη Νέα Τίρυνθα που «βράζει» τις τελευταίες ημέρες με περίπου 20 κρούσματα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ.

Μέρος των κρουσμάτων στο χωριό βρέθηκαν από τα τεστ που έγιναν ανήμερα των Θεοφανείων από την ΚΟΜΥ Αργολίδας.

Εκτός από τη Νέα Τίρυνθα, αρκετά κρούσματα έχουν επίσης εντοπιστεί και σε Ρομά στην περιοχή του Κεφαλαρίου Άργους, σύμφωνα με πληροφορίες.

Δεν είναι μόνο ο υψηλός αριθμός των κρουσμάτων αλλά και το ποσοστό του 26,79% ανά 100.000 πληθυσμού που εμφανίζει η Αργολίδα, το οποίο είναι μακράν το υψηλότερο στη χώρα αυτή τη στιγμή, με το νομό να καταγράφει αρνητική πρωτιά Πανελλαδικά.

Κατανομή κρουσμάτων 7-1-2021

 

Επίσης ο μέσος όρος των κρουσμάτων των τελευταίων 7 ημερών ανέβηκε στα 6,29, από τα 4 που ήταν πριν τα Θεοφάνεια.

Το ποσοστό αυτό στις 4 Ιανουαρίου ήταν στο 8,24%, πάλι από τα υψηλότερα στην Ελλάδα, ωστόσο τώρα εκτινάχθηκε σκορπώντας ανησυχία και ίσως προμηνύοντας δυσάρεστες εξελίξεις ως προς τη λήψη σκληρότερων μέτρων.

Το πιο ανησυχητικό απ’ όλα όμως είναι ότι μεγάλος αριθμός κρουσμάτων φαίνεται πάλι να συγκεντρώνεται σε μία περιοχή, όπως συνέβη με το Ανυφί, και μάλιστα σε χωριό το οποίο βρίσκεται ακόμα πιο κοντά στην πρωτεύουσα του Δήμου, το Ναύπλιο.

Δεδομένου ότι ο κόσμος προβληματίζεται έντονα, τίθενται τα ακόλουθα εύλογα ερωτήματα: Γιατί δεν γίνεται επίσημη ανακοίνωση ώστε να είναι σε εγρήγορση ο κόσμος και να προσέχει περισσότερο; Σε τι εξυπηρετεί αυτή η σιωπή;

Επίσης αγωνία επικρατεί για το τι θα προκύψει τις επόμενες ημέρες όπου οι έλεγχοι αναμένεται να συνεχιστούν στα πλαίσια της προβλεπόμενης ιχνηλάτησης.

Για την ώρα πάντως δεν υπάρχουν πολύ βαριές περιπτώσεις στην περιοχή, με τους νοσηλευόμενους με Covid-19 στο νοσοκομείο του Άργους να περιορίζονται στους τέσσερις.

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Διαβάστε ακόμα

Back to top button