Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
ΜΑΣΚΑ COVID

Κορωνοϊός: Αυτό είναι το σχέδιο για lockdown στην Αττική

Ο λοιμωξιολόγος Νίκος Σύψας αναφέρθηκε με λεπτομέρειες στις ενέργειες της κυβέρνησης σε περίπτωση που δεν αποδώσουν τα επόμενα 24ωρα τα μέτρα που έχουν ήδη επιβληθεί

Με τα κρούσματα του κορωνοϊού να παραμένουν σε υψηλά επίπεδα και χθες να σημειώνουμε αρνητικό ρεκόρ, το lockdown στην Αττική φαίνεται αναπόφευκτο.

Αυτό τουλάχιστον αφήνουν να εννοηθεί όλοι οι γιατροί που βγαίνουν στα τηλεοπτικά κανάλια για να ενημερώσουν τους πολίτες για την πορεία της επιδημίας. Κάτι που έκανε και ο Νίκος Σύψας.

Ο συγκεκριμένος λοιμωξιολόγος όμως, το πήγε ένα βήμα παραπάνω, μιλώντας και για το πως θα γίνει αυτό το lockdown.

«Πρέπει να δράσουμε προκαταβολικά και προληπτικά», είπε και συμπλήρωσε ότι θα κάνουν  ό,τι χρειαστεί για να περιορίσουν τη διασπορά του ιού ακόμα και lockdown. Στη συνέχεια εξήγησε πως ακριβώς σχεδιάζουν το lockdown. «Θα κάνουμε lockdown περιοδικά, θα γίνει για 2 βδομάδες μέχρι να πέσει η καμπύλη της επιδημίας, μετά αν ξαναχρειαστεί θα ξαναγίνει για άλλες δυο βδομάδες», ενώ ξεκαθάρισε πως θα κλείσουν και τα σχολεία.

«Το πιο αποτελεσματικό όπλο που έχουμε είναι η απαγόρευση κυκλοφορίας. Ελπίζουμε το 10 ήμερο αυτό, μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου θα δούμε την επίδραση των μέτρων. Αν χρειαστεί θα πάρουμε μέτρα και νωρίτερα», είπε.

Επίσης, μαζί με την απαγόρευση κυκλοφορίας επιστρέφουν και τα SMS στο 13033, ξεκαθαρίζοντας πως σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να μπούμε με τόσα πολλά κρούσματα στον Οκτώβριο και κυρίως στον Νοέμβριο.

Τέλος , είπε ότι μέχρι στιγμής ο δείκτης (R) μεταδοτικότητας στην Αττική είναι πάνω από 1, ενώ όπως εκτιμά το καλοκαίρι του 2021 το φαινόμενο θα αρχίσει να ξεθυμαίνει και θα εξαφανιστεί.

Home design

Riviera Banner

 

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.

HTML με περιορισμούς

  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.