Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Banner Επιμελητήριο Αργολίδας

ΕΟΔΥ Banner

Εικόνα
κορωνοϊός 2

Κορωνοϊός: Αισιόδοξα μυνήματα για το εμβόλιο

Οι Αμερικανοί εθελοντές ανέπτυξαν αντισώματα και οι επιστήμονες αναθάρρησαν

Ελπίδες ότι ο επιστημονικός κόσμος βρίσκεται ένα βήμα πιο κοντά στην παραγωγή εμβολίου κατά του κορωνοϊού γεννά η ανακοίνωση της βιοφαρμακευτικής εταιρείας Moderna, με έδρα στη Βοστώνη, ότι συλλέχθηκαν «θετικά» δεδομένα κατά το πρώιμο στάδιο δοκιμής εμβολίου σε ανθρώπους, με όλους τους 45 συμμετέχοντες ηλικίας 18 έως 55 ετών να παράγουν αντισώματα COVID-19.

Αν και οι επόμενες φάσεις πάνε καλά τότε το εμβόλιο μπορεί να είναι διαθέσιμο ως τις αρχές Ιανουαρίου δήλωσε ο επικεφαλής των ιατρικών ομάδων της εταιρείας, Ταλ Ζαξ.

Οι συμμετέχοντες στη δοκιμή χωρίστηκαν σε τρεις ομάδες, με την κάθε μία να λαμβάνει, τυχαία, διαφορετική ποσότητα εμβολίου: 25 μικρογραμμάρια, 100 μικρογραμμάρια και 250 μικρογραμμάρια. Κάθε ομάδα έλαβε δύο δόσεις με ενδομυϊκές ενέσεις, με 28 ημέρες να μεσολαβούν μεταξύ των δόσεων.

Μετά από 43 ημέρες, ή δύο εβδομάδες από τη λήψη της δεύτερης δόσης, η «ομάδα 15 ατόμων των 25 μικρογραμμαρίων» παρουσίασε επίπεδα αντισωμάτων τα οποία «συμφωνούν» με τα δείγματα αίματος από ασθενείς που ανέρρωσαν από τον κορωνoϊό, σύμφωνα με την ενημέρωση της Moderna.

Η «ομάδα των 100 μικρογραμμαρίων» παρήγαγε αντισώματα που «ξεπέρασαν σημαντικά» τα επίπεδα που παρατηρήθηκαν σε ασθενείς οι οποίοι ανέρρωσαν από τον ιό.

Μάλιστα, τουλάχιστον οκτώ συμμετέχοντες ανέπτυξαν αυτό που ονομάζεται «εξουδετερωτικά αντισώματα», τα οποία υπερασπίζονται τα ανθρώπινα κύτταρα από παθογόνα ή μολυσματικά σωματίδια.

Η αμερικάνικη εταιρεία, τόνισε ακόμα ότι το αμερικανικό Εθνικό Ινστιτούτο Υγείας (NIH) συνέβαλε στη δοκιμή του υποψήφιου εμβολίου σε ποντίκια, τα οποία στη συνέχεια εκτέθηκαν στο νέο κορωνοϊό, ωστόσο το εμβόλιο «απέτρεψε την αναπαραγωγή στους πνεύμονές τους». Το ενδιαφέρον στοιχείο έγκειται στο γεγονός πως τα πρώιμα στοιχεία για τα επίπεδα εξουδετερωτικών αντισωμάτων από τη δοκιμή σε ανθρώπους συνάδουν, σύμφωνα με την αμερικανική εταιρεία, με εκείνα από τα ποντίκια.
 

 

 

Κοντός Banner

Μουσικό Σχολείο Αργολίδας

 

Εικόνα

 

 

 

 

 

 

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.

HTML με περιορισμούς

  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.