Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Τεστ ΕΟΔΥ στη Λακωνία

Κορωνοϊός: Αγώνας του ΕΟΔΥ για να περιοριστεί η διασπορά στη Λακωνία

Πώς θα περιοριστεί η εξάπλωση όταν 1500 εργάτες στοιβάζονται ο ένας πάνω στον άλλον μέσα σε λίγα τετραγωνικά;

Ιδιαίτερη κινητικότητα παρατηρείται στη Λακωνία και συγκεκριμένα στον δήμο Ευρώτα, μετά τον εντοπισμό 34 κρουσμάτων κορωνοϊού σε αλλοδαπούς εργάτες γης.

Σήμερα κλιμάκιο του ΕΟΔΥ από την Αθήνα, με επικεφαλής τον Γιώργο Δελλη, καθώς και οι Κινητές Ομάδες του ΕΟΔΥ Αρεόπολης και Σπάρτης, πραγματοποίησαν τεστ για την ανίχνευση του SARS-CoV-2 στην ευρύτερη περιοχή της Γλυκόβρυσης του Δήμου Ευρώτα.

Να σημειωθεί ότι αυτό το διάστημα, εργάζονται στην περιοχή 1.500 άτομα αφρικανικής και ασιατικής καταγωγής, ενώ ο αριθμός αυτός είναι διπλάσιος τις περιόδους αιχμής. Να σημειωθεί πως σε λίγο καιρό ξεκινά η συγκομιδή της ελιάς, που σημαίνει ότι θα απαιτηθούν και άλλοι εργάτες. Όλοι αυτοί στοιβάζονται ο ένας πάνω στον άλλον μέσα σε μικρό χώρο, καθώς σε ένα σπίτι 70 τετραγωνικών διαμένουν 20 - 25 άτομα!

Τεστ ΕΟΔΥ στη Λακωνία

 

Μιλώντας στο MEGA, ο δήμαρχος Ευρώτα, Δήμος Βέρδος, ανέφερε ότι τα κρούσματα εντοπίστηκαν στα χωριά Άγιος Ιωάννης και Γλυκόβρυση, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία ιχνηλάτησης επαφών. Πληροφορίες αναφέρουν ότι την περιοχή ενδέχεται να επισκεφθεί σήμερα και ο Σωτήρης Τσιόδρας.

«Το άσχημο είναι ότι σε ένα σπίτι μένουν πολλά άτομα μαζί. 20-25 άτομα, σε ένα σπίτι 70 τετραγωνικών. Θέλει ψυχραιμία και όχι πανικό. Να απομονωθούν τα κρούσματα και να μην έρχονται σε επαφή με τον υπόλοιπο κόσμο. Ζήτησα να μεταφερθούν σε δομή ή σε ξενοδοχείο τα άτομα που είναι θετικά ώστε να απομονωθούν και να ελέγχεται η τήρηση της καραντίνας», είπε ο δήμαρχος.

Σήμερα δεν ανακοινώθηκαν νέα κρούσματα στην περιοχή, με την Περιφέρεια Πελοποννήσου να καταγράφει μόλις ένα κρούσμα στη Μεσσηνία.

Αναμένονται ωστόσο νέα αποτελέσματα καθώς έχουν ήδη πραγματοποιηθεί περισσότερα από 150 rapid test στις στενές επαφές που έχουν προκύψει από την εκτεταμένη ιχνηλασία και θα συνεχιστούν οι έλεγχοι και στις γύρω περιοχές, προκειμένου να εντοπιστεί και να περιοριστεί πιθανή διασπορά του κορωνοϊού στην κοινότητα.

Σήμερα, Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου, πραγματοποιείται σύσκεψη στο Πνευματικό Κέντρο Γλυκόβρυσης παρουσία του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα, του Αντιπροέδρου του ΕΟΔΥ Γιώργου Παναγιωτακόπουλου, του Δημάρχου Ευρώτα Δήμου Βέρδου, του Διευθυντή του Κέντρου Υγείας Αρεόπολης Ανάργυρου Μαριόλη και του Μέλους του ΔΣ του ΕΟΔΥ Γιώργου Δελλή.

UPDATE: Αυξήθηκαν τα κρούσματα στη Λακωνία - Διαχωρισμός, μάσκες παντού και δουλειά μόνο με αρνητικό τεστ

Home design

Riviera Banner

 

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.

HTML με περιορισμούς

  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.